Διεθνής Διαγωνισμός “Όπερα και Ορατόριο Νέων Καλλιτεχνών” που θα λάβει χώρα στις 29 Ιουλίου 2018 στην Ερμούπολη της Σύρου: Το Grand / Gold Prize περιλαμβάνει μια συναυλία στο ιστορικό Κάρνεγκι Χωλ. Αποδοχή αιτήσεων από σήμερα.
Η MidAmerica Productions και η MidAm International της Νέας Υόρκης και το Φεστιβάλ του
Αιγαίου της Ερμούπολης, Σύρου, ανακοινώνουν το πρώτο παγκόσμιο ετήσιο διεθνές φεστιβάλ του Αιγαίου «Νέος καλλιτέχνης όπερας και ορατορίου» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, στο Θέατρο Απόλλων στο νησί της Σύρου. Το Φεστιβάλ του Αιγαίου συνεργάζεται με το Δήμο Σύρου, τον Δήμαρχο Γεώργιο Μαραγκό και την Αντιδήμαρχο Θωμαΐς Μενδρινού.
Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε τραγουδιστές όλων των τύπων φωνής μεταξύ των ηλικιών 22 και 32 ετών. Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση ακρόασης και ένα βιογραφικό σημείωμα δύο σελίδων μαζί είτε με ένα βίντεο YouTube ή κάποιο MP3 ανεβασμένο στο διαδίκτυο, μίας όπερας ή ορατορίου που εκτελέστηκε τους τελευταίους 12 μήνες. Το υλικό να σταλεί στο: opera.competition@midamerica-music.com.
Το Grand / Gold Prize θα είναι 5000 ευρώ, μια εμφάνιση στο ιστορικό Κάρνεγκι Χωλ την άνοιξη του 2019 με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νέας Αγγλίας και μια εμφάνιση στο 15ο Ετήσιο Φεστιβάλ της Αιγέας τον Αύγουστο του 2019. Το δεύτερο (ασημένιο) Βραβείο θα είναι 3000 ευρώ και εμφανίση στο 15ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου σε παραγωγή όπερας ή ορατορίου και το τρίτο (χάλκινο) Βραβείο θα είναι 1000 ευρώ και εμφάνιση στο 15ο Ετήσιο Φεστιβάλ Αιγαίου σε παραγωγή όπερας ή ορατορίου.
Αξιόλογες αναφορές θα δοθούν σε επτά καλλιτέχνες οι οποίοι θα θεωρηθούν υποφήφιοι επίσης για παραγωγές όπερας και ορατορίων κατά τη διάρκεια του 2019 και του 2020.
Όλες οι παραστάσεις στη Σύρο στο Θέατρο Apollo το 2019 και πέρα είναι με την
Πανευρωπαϊκή Φιλαρμονική της Βαρσοβίας η οποία έχει υπάρξει η κύρια ορχήστρα του Φεστιβάλ Αιγαίου για τα τελευταία πέντε χρόνια.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 15 Δεκεμβρίου 2017. Το τέλος αίτησης είναι 100 € (Ευρώ) που θα σταλεί στην MidAm International, Inc., c/o SantanderBank Ν.Α., 1350 Broadway, New York, NY 10018, Αριθμός Λογαριασμού: 3741039616, Αριθμός Δρομολόγησης: 231372691 και Swift Code: SVRNUS33. ή $ 120 (δολάρια), πληρωτέα στην MidAm International, Inc., με Fedex προς: MidAmerica Productions, Inc., ATTN: κα Zui Tao, Competition Administrator, 39 Broadway, Suite 3600, Νέα Υόρκη, NY 10006. Οι δέκα φιναλίστ θα ανακοινωθούν το αργότερο στις 8 Ιανουαρίου 2018.

MidAmerica Productions και MidAm International
Εγκαθιδρύθηκε το 1983, η MidAmerica Productions παρουσίασε πάνω από 1300 χορωδιακά και συμφωνικά συναυλίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 1000 συναυλιών στη Νέα Υόρκη και 575 στο Κάρνεγκι Χωλ, δημιουργώντας τη MidAmerica τον πιο παραγωγικό παρουσιαστή συναυλιών μουσικής φωνής στην ιστορία του Κάρνεγκι Χωλ. Κατά τη διάρκεια των 35 χρόνων της, η MidAmerica Productions συγκέντρωσε μαέστρους, σολίστες και χορωδίες και σύνολα από τις ΗΠΑ και το εξωτερικό για να εμφανιστούν στους κορυφαίους χώρους της Νέας Υόρκης, όπως το Στέρν Οντιτόριουματ του Κάρνεγκι Χωλ, το Βέιλ Ρεσιτάλ Χωλ
του Κάρνεγκι Χωλ καθώς και το Άλις Τούλι Χωλ και το Άβερυ Φίσερ Χωλ στο Κέντρο Λίνκολν. Παράλληλα, η MidAmerica Productions έχει παρουσιάσει συναυλίες σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ και σε χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Αγγλίας, της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας. Το 2012, ο Πήτερ Τιμπόρις δημιούργησε τη MidAm International για την παραγωγή της MidAmerica Productions σε συναυλίες στο εξωτερικό.
Κατά τη διάρκεια του 2017, η MidAmerica Productions συνέχισε την κανονική σεζόν συναυλιών της στο Κάρνεγκι Χωλ, ενώ η MidAm International παρουσίασε συναυλίες στη Φλωρεντία, τη Βιέννη και τη Σύρο, όπως και το 13ο ετήσιο φεστιβάλ του Αιγαίου. Το 2018, η MidAmerica Productions και η MidAm International θα πραγματοποιήσουν συναυλίες στο Κάρνεγκι Χωλ, τη Φλωρεντία, τη Βερόνα, τη Βιέννη, το Σάλτσμπουργκ, τη Σύρο, το Παρίσι, τη Λισαβόνα, το Πόρτο και το Μακάο της Κίνας.

Το Φεστιβάλ του Αιγαίου
Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου ιδρύθηκε από τον Ελληνο-Αμερικανό μαέστρο Πήτερ Τιμπόρις το 2005 και παρουσιάστηκε υπό την αιγίδα της εταιρείας του MidAmerica Productions, του παγκοσμίου κύριου ανεξάρτητου παραγωγού φωνητικών μουσικών συναυλιών στο Κάρνεγκι Χωλ, μέχρι το 2012. Από το 2013, το Φεστιβάλ παρουσιάζεται από την MidAm International. Κάθε Ιούλιο, εκατοντάδες μουσικοί, χορευτές και ηθοποιοί συγκεντρώνονται στο ηλιόλουστο νησί της Σύρου, πρωτίστως στο Θέατρο Απόλλων, για να εκτελέσουν δύο εβδομάδες όπερας, ορατορίου, συμφωνικής μουσικής, χορού και θεάτρου. Το 2011, το Φεστιβάλ Αιγαίου έλαβε το βραβείο τιμητικής διάκρισης ως “Καλύτερος πολιτιστικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας το
2011” από τους Μουσικούς Κριτικούς της Ένωσης Θεάτρου και Μουσικής Κριτικής. Το βραβείο δόθηκε στο Φεστιβάλ για την παρουσίαση της όπερας του Βέρντι La Traviata, που πραγματοποιήθηκε από τον Πήτερ Τιμπόρις και σκηνοθετήθηκε από τον Ρενάτο Ζανέλλα τον Ιούλιο του 2011, στο 7ο Ετήσιο Φεστιβάλ στη Σύρο, όπως επίσης και για την ευρύτερη συνεισφορά του Φεστιβάλ σε σημαντικές παραγωγές και διεθνή πρότυπα στη συνέχιση της μουσικής και πολιτιστικής παράδοσης του νησιού της Σύρου από τον 19ο αιώνα.
Σύρος-Ερμούπολη
Η Συρός είναι ένα ελληνικό νησί στις Κυκλάδες και η πρωτεύουσα των Κυκλάδων στο Αιγαίο. Βρίσκεται 78 ναυτικά μίλια (144 χλμ.) νοτιοανατολικά της Αθήνας. Το νησί έχει 25.000 μόνιμους κατοίκους και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο πληθυσμός ανέρχεται σε 40.000. Οι μεγαλύτερες πόλεις είναι η Ερμούπολη, η Άνω Σύρος και η Βάρη. Η Ερμούπολη είναι η πρωτεύουσα της Σύρου. Η Ερμούπολη απλώνεται σε μια περιοχή στους γύρω λόφους με νεοκλασικά κτίρια, παλιά αρχοντικά και σπίτια της λευκής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των κυκλάδων, που περικλύουν λιμάνι. Η μνημειακή πλατεία της πόλης και το ιστορικό θέατρο του Απόλλωνα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά στο κέντρο της πόλης, με
πολλά άλλα σημαντικά κτίρια που τους περιβάλλουν. Το Δημαρχείο, στην πλατεία Μιαούλη περιτριγυρισμένη από καφετέριες και με χώρους καθιστικού κάτω από φοίνικες, έχει το μεγαλείο του. Η “Πόλη του Ερμή” έχει πολλές υπέροχες εκκλησίες, τα πιο ενδιαφέρουσες από τις οποίες είναι η Μεταμόρφωση, η Κοίμησης, ο Άγιος Δημήτριος, οι Τρείς Ιεράρχες, η Αναστάσις, η Ευαγγελίστρια και ο Άγιος Νικόλαος. Το Αρχαιολογικό Μουσείο διαθέτει μια συλλογή αξιοσημείωτων ευρημάτων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη περιέχει πολλές ενδιαφέρουσες και σπάνιες εκδόσεις.
Η περιοχής της πόλη γνωστή ως Βαπόρια, περιοχή όπου ζούσαν οι καπετάνιοι της θάλασσας, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Έχει ένα υπέροχο λιμάνι και 12 απίστευτες παραλίες.
Το Θέατρο Απόλλων (“La Piccola Scala”)
Το Θέατρο Απόλλων (γνωστό και ως “La Piccola Scala”) στην Ερμούπολη, την κύρια πόλη της Σύρου, αποτελεί σημαντικό ορόσημο και ένα σύμβολο της οικονομικής και πολιτιστικής ευημερίας του από το 19ο αιώνα. Κατασκευασμένο μεταξύ 1862-1864, είναι η παλαιότερη
όπερα στην Ελλάδα και η 11η παλαιότερη στην Ευρώπη. Θεωρείται ευρέως ότι το Θέατρο Απόλλων διαμορφώθηκε στο πρότυπο της περίφημη Όπερα Σκάλλα του Μιλάνο και το Θέατρο του Σαν Κάρλο της Νάπολης. Η εναρκτήρια παράσταση ήταν ο Ριγολέττος του Τζιουζέππε Βέρντι στις 20 Απριλίου 1864 μετά την οποία οι παραστάσεις όπερας και ορχήστρας έγιναν το κέντρο την πολιτιστική ζωή στην Ερμούπολη. Το θέατρο Apollo φιλοξένησε πολλές ελληνικές και ιταλικές θεατρικές και οπερατικές ομάδες, εκτελώντας τα πιο διάσημα και δημοφιλή έργα, όπερες και οπερέτες της εποχής τους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, επικοινωνήστε με το e-mail opera-competition@midamerica-music.com ή καλέστε Κα Zui Tao, διαχειριστής διαγωνισμού, 212-239-0205, εξ. 293 [Here the number must be given complete as internationally dialled].

Επιμέλεια Στέγης Ελληνικών Χορωδιών

(48)