Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές και γίνεται το καθιερωμένο ρετούς, προκειμένου, η Χ.Τ. υποδεχτεί τις 16 Χορωδίες, απ’ όλη την Ελλάδα, με τους 800 ερμηνευτές και συνοδούς τους, για ένα μεγαλειώδες 3ήμερο, χάρμα οπτικοακουστικής, τόσο στο “Μαλλιαροπούλειο” όσο και στο “Πνευματικό Κέντρο”, στο οποίο 3ήμερο, εκτός του πολυφωνικού ακούσματος -ό,τι το πιο τέλειο στη Μουσική-, θα δοθεί η πρέπουσα έμφαση στο Παραδοσιακό τραγούδι, αυτό, που, σε όλο τον κόσμο αποκαλούν “Φοκλόρ”, ένα “Φοκλόρ” διανθισμένο και με το νεότερο σύγχρονο ρεπερτόριο, που, κι αυτό εντάσσεται στην Ελληνική και Ξένη παράδοση!

Το ενδιαφέρον δεκάδων χορωδιών απ’ όλη την Ελλάδα, δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει η Χ.Τ., ώστε να δοθεί η ευκαιρία να λάβουν μέρος στο 3ήμερο “2° ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ FOLK FESTIBAL TRIPOLIS”, δείγμα, του, πόσο εμπιστεύεται η Χορωδιακή Ελλάδα τη Χ.Τ. στη διοργάνωση τέτοιων μεγάλων εκδηλώσεων! Έτσι, με γνώμονα τη σειρά προτεραιότητας, το 3ήμερο, 29, 30 και 31 Μάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (πρωί), αντίστοιχα, θα δώσουν το παρόν τους στην Τρίπολη, χορωδίες από: Αργυρούπολη, Γύθειο, Καρδίτσα, Κερατσίνι, Κεφαλλονιά, Κόρινθο, Λευκάδα, Λιτόχωρο, Μέγαρα, Νεάπολη, Παγκράτι, Πάτρα, Πειραιά, Παλ. Φάληρο, Τρίπολη…!

Η Χ.Τ., όπως πάντα, με τη συμπαράσταση του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο “Μαλλιαροπούλειο” -Παρασκευή βράδυ και Κυριακή πρωί- και στο Πνευματικό Κέντρο (Σάββατο βράδυ), διοργανώνει ένα ακόμη Φεστιβάλ, που, θα διαφημίσει την Τρίπολη και την Αρκαδία σε όλη την Ελλάδα…!

Αυτά τα χρόνια, η Χ.Τ. είναι το μοναδικό χορωδιακό συγκρότημα στον Ελληνικό χώρο, με την πιο μεγάλη Πανελλήνια ετήσια δραστηριότητα, αφού, εκτός των δύο 3ήμερων ανοιξιάτικων Φεστιβάλ -το Φολκλορικό και το Θρησκευτικό-, οργανώνει και το Πανελλήνιο 6ήμερο Φεστιβάλ-Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο, εκτός των λοιπών μικρότερων εκδηλώσεων, χωρίς ν’ αφήνουμε απέξω τη φθινοπωρινή διοργάνωση του 20ού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΧΟΡΩΔΙΩΝ!

Σε ένα μήνα, λοιπόν, το φιλότεχνο κοινό της Τρίπολης, θα έχει την ευκαιρία ν’ απολαύσει ένα πολυποίκιλο θέαμα-ακρόαμα, πολυποίκιλο απ’ άποψη φωνών, τραγουδιών, στολών, κουλτούρας….

Και μόνο η λέξη FOLK προϋποθέτει ευχάριστο, ελαφρό αλλά και ποιοτικό πρόγραμμα, με Ελληνικό και Ξένο ρεπερτόριο, πρόγραμμα που θα ψυχαγωγήσει και θα τέρψει το κοινό…· το φιλότεχνο κοινό, που, αναμένει η Χ.Τ. να τιμήσει το Φεστιβάλ της, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο! Με ελεύθερη είσοδο από ένα, στην ουσία -και όχι στα λόγια- μη κερδοσκοπικό Μουσικό Καλλιτεχνικό Σωματείο, απαρτιζόμενο από εθελοντές εκατό στα εκατό!

Από Καλλιτεχνικής άποψης, Χ.Τ. συμμετέχει με τα δύο τμήματά της, κατάλληλα προετοιμασμένα από τους Μαέστρους τους, Μιχ. Γαργαλιώνη και Ελένη Αλεξοπούλου, τη ΜΙΚΤΗ και τη LA VITA.

Από το Δ.Σ. της

ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

(265)