Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ Γιορτές Σικίνου 2017 (3-8 Ιουλίου) και είναι η καλοκαιρινή εκδοχή του σεμιναρίου “Τι είναι Μουσική” που πραγματοποιείται από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο κάθε χρόνο στο Baumstrasse.

 

Σε ποιους απευθύνεται: και στα βατράχια και στα αηδόνια: σε μουσικούς, σε ερασιτέχνες μουσικούς, σε όσους δεν έχουν καμία γνώση μουσικής, σε όσους έχουν ψυχολογικά τραύματα από τα ωδεία, σε όσους νομίζουν ότι είναι μουσικά ΑΜΕΑ.

Τι θα κάνουμε: Στο σεμινάριο θα τραγουδήσουμε κυρίως πολυφωνική μουσική από διάφορες εποχές. Για κάθε κομμάτι θα δώσουμε κάποια καίρια ιστορικά, κοινωνικά και επιστημονικά δεδομένα της εποχής του και θα κατανοήσουμε τα πιο ενδιαφέροντα τεχνικά, δομικά και μορφολογικά του χαρακτηριστικά. Η εργασία του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί σε μια μικρή συναυλία στη Χώρα, το Σάββατο 8 Ιουλίου.

Διάρκεια – Πρόγραμμα: 6 ημέρες, περίπου 21 ώρες. Το ακριβές ημερήσιο πρόγραμμα του σεμιναρίου (περίπου 3 ώρες ημερησίως – πρωί μέχρι μεσημέρι) θα συμφωνηθεί μεταξύ των συμμετεχόντων στην πρώτη συνάντηση που θα γίνει την Δευτέρα 3 Ιουλίου στις 11 το πρωί, στο παλιό Δημοτικό Σχολείο της Χώρας.

Πού θα γινει το σεμιναριο: Στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου της Χώρας, που βρίσκεται σε απόσταση 5,5 περίπου χιλιομέτρων από το λιμάνι του νησιού, την Αλοπρόνοια. Αυτοί είναι και οι 2 μοναδικοί οικισμοί στο νησί. Οι μετακινήσεις από και προς το λιμάνι μπορούν να γίνονται με το λεωφορείο του νησιού. Υπάρχουν επίσης ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Κόστος σεμιναρίου:  50 ευρώ ανά άτομο για τις 6 ημέρες του σεμιναρίου.

Συμμετοχή – Πληροφορίες: Η κράτηση θέσης γίνεται με την προκαταβολή 20 ευρώ (λεπτομέρειες στη φόρμα συμμετοχής). Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες απευθυνθείτε στο email sikinosfest@gmail.com και στα τηλέφωνα 6934653404 & 6974570209.

Διαμονή: Σύμφωνα με τα δρομολόγια των πλοίων, η άφιξη στη Σίκινο θα γίνει το Σάββατο 1 Ιουλίου και η αναχώρηση την Κυριακή 9 Ιουλίου. Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο χρειάζονται 8 διανυκτερεύσεις. Υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια στο λιμάνι (Αλοπρόνοια) και στη Χώρα (Κάστρο), που είναι και οι 2 μοναδικοί οικισμοί του νησιού, με απόσταση περίπου 5,5 χιλιομέτρων μεταξύ τους.
Το κόστος ενός δίκλινου δωματίου κυμαίνεται από 25 έως 30 ευρώ για τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο, οι οποίοι και αναλαμβάνουν την κράτηση και τη συνεννόηση με τους ξενοδόχους. Σε περίπτωση που κάποιος ή κάποια επιθυμεί να μοιραστεί ένα δωμάτιο, μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με άλλους συμμετέχοντες.

Επιμέλεια Ελένης Αλεξοπουλου

https://fagottobooks.gr

(21)