Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς, διοργανώνει από 12 – 18 Ιουνίου 2017, τα Θεατρικά Βραβεία Κηφισιάς. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς ( Διονύσου & Μυρσίνης – Κηφισιά ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς εφέτος θα υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα τιμητική συμμετοχή. Συγκεκριμένα την τελευταία ημέρα της εκδήλωσης, την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 20:30 θα παρουσιαστεί (εκτός συναγωνισμού) η εξαιρετική παράσταση του «Θιάσου της Τρίτης» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα ανοιχτή».

Μία μικτή ομάδα ατόμων με και χωρίς αναπηρία που εργάζονται μαζί την τελευταία εικοσαετία θα παρουσιάσουν το έργο «Ιθάκη – Μακρύ ταξίδι επιστροφής», βασισμένο στο ποίημα Ιθάκη του Κωνσταντίνου Καβάφη. Η ιδέα κι η σκηνοθεσία είναι της Δάφνης Οικονόμου.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση που διακρίθηκε με το Α΄ Βραβείο Καλύτερης Παράστασης στο Ευρωπαϊκό Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Euroline, στο Oporto, το 2002.

Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα λάβουν μέρος πέντε ερασιτεχνικοί θίασοι. Το πρόγραμμα των παραστάσεων είναι το εξής:

Δευτέρα 12/6, ώρα : 21:00

Η Νέα σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου Δήμου Κορινθίων «Απόλλων» θα παρουσιάσει το έργο « Ράους» των Ρέππα-Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Αλέκου Ξανθάκη.

Τρίτη 13/6, ώρα : 21:00

Η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Χαλανδρίου θα παρουσιάσει το έργο «Ο Ρινόκερος» του Ευγένιου Ιονέσκο σε σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία της Στέφης Θεοδότου.

Πέμπτη 15/6, ώρα : 21:00

Η Θεατρική ομάδα ΕΥΧΑΡΙΣ θα παρουσιάσει το μιούζικαλ ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ σε σκηνοθεσία – μετάφραση Κατερίνας Ταρλή.

Παρασκευή 16/6, ώρα : 21:00

Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ – ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ θα παρουσιάσει το έργο ΔΟΝΙΑ ΡΟΖΙΤΑ του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε μετάφραση- σκηνοθεσία Μαίρης Βιδάλη.

Σάββατο 17/6, ώρα : 21:00

Το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» θα παρουσιάσει το έργο «Εκκλησιαζουσες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Παύλου Καράγιωργα.

Κυριακή 18 Ιουνίου ώρα : 20:30

Τιμητική συμμετοχή του «Θιάσου της Τρίτης» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα ανοιχτή».
Μία μικτή ομάδα ατόμων με και χωρίς αναπηρία που εργάζονται μαζί την τελευταία εικοσαετία θα παρουσιάσουν το έργο ΙΘΑΚΗ – ΜΑΚΡΥ ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ, βασισμένο στο ποίημα ΙΘΑΚΗ του Κωνσταντίνου Καβάφη. Η ιδέα κι η σκηνοθεσία είναι της Δάφνης Οικονόμου.

Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει η τελετή της απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κηφισιάς 2017.

Βασικά βραβεία:

Καλύτερης παράστασης
Σκηνοθεσίας

Τιμητικά βραβεία

Α΄ Ανδρικού ρόλου
Α΄ Γυναικείου ρόλου
Β΄ Ανδρικού ρόλου
Β΄ Γυναικείου ρόλου
Σκηνογραφίας
Μουσικής σύνθεσης
Μουσικής επένδυσης

Καλλιτεχνική επιτροπή:

Γιάννης Καλατζόπουλος
Κική Αυγουστάτου
Αννέτα Μολύβα

(39)