Μην κοιτάτε που στην Ελλάδα δεν λένε και δεν γράφουν τίποτα, μην κοιτάτε που οι τηλεοράσεις δεν ασχολούνται, αυτός ο καλλιτέχνης διαπρέπει παντού, κερδίσει βραβεία και πρώτες θέσεις και τον θεωρούν τεράστιο μουσικό ταλέντο.

Ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ο νικητής του ακριβοθώρητου βραβείου Léonie Sonning Music Prize 2017, και μιλάμε για την υψηλότερη μουσική διάκριση στην Δανία. Το βραβείο δόθηκε στον Καβάκο σε μια συναυλία του φεστιβάλ της Κοπεγχάγης, κατά το οποίο ο διάσημος βιολιστής έδωσε μερικές παραστάσεις αλλά και μια σειρά σεμιναρίων.

violin, Λεωνίδας Καβάκος

Το κορυφαίο μουσικό βραβείο της Δανίας Leonnie Sonning Music Prize του 2017, απονεμήθηκε στον Λεωνίδα Καβάκο. Η ιστορία του σημαντικού μουσικού βραβείου ξεκινά το 1959, με πρώτο τιμηθέντα τον Ιγκόρ Στραβίνσκι.

Το βραβείο μέχρι σήμερα έχει απονεμηθεί μόνο σε τέσσερις βιολιστές: Γεγούντι Μενουχίν, Ισαάκ Στερν, Γκίντον Κρέμερ και Αν-Σοφί Μούτερ.

Λεωνίδας Καβάκος κορυφαίος στον κόσμο, ΒΙΟΛΙ, ΒΡΑΒΕΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ,

Την ημέρα της απονομής του βραβείου, το οποίο είναι χρηματικό και συνοδεύεται από 80.000 ευρώ, ο Έλληνας σολίστ συνέπραξε με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Δανίας υπό τη διεύθυνση του Φάμπιο Λουίζι.

«Ο Λεωνίδα Καβάκος είναι ένας από τους πιο εκφραστικούς βιολιστές που μπορείτε να ακούσετε σήμερα. Ερμηνεύει τα αριστουργήματα για βιολί των Μπαχ και Μότσαρτ για τους κλασικούς του 20ου αιώνα με βαθιά κατανόηση της μουσικής. Η ισχυρή προσωπικότητα, η δεξιοτεχνία του και ο ειλικρινής, άμεσος χαρακτήρας του παιξίματός του τον ξεχωρίζουν ως καλλιτέχνη σπάνιου διαμετρήματος». Esben Tange (πρόεδρος του Ιδρύματος Léonie Sonning)

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν πάρει το βραβείο Léonie Sonning είναι οι Γεχούντι Μενουχίν (1972), Ισαάκ Στερν (1982), Άν Σοφί Μούτερ (2001), Μστισλάβ Ροστροπόβιτς (1981), Μπέντζαμιν Μπρίτεν(1968), Λέοναρντ Μπερνστάιν (1965) και Ιγκόρ Στραβίνσκι (1959).

violin, Λεωνίδας Καβάκος

Για πολλά χρόνια και σε μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις ο Λεωνίδας Καβάκος έχει πάρει πρώτες θέσεις. Όπως εδώ (φωτογραφία επάνω), που ανακηρύχτηκε Artist of the Year στα Gramophone Awards του 2014.

violin, Λεωνίδας Καβάκος

Στην ενότητα ΜΟΥΣΙΚΗ θα βρείτε πολλά άρθρα για διάσημους και νέους μουσικούς.

http://www.nikosonline.gr/category/μουσική/

——————

www.nikosonline.gr

Ένα Καθημερινό magazino για την ΖΩΗ, τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΤΕΧΝΕΣ

Το site ανανεώθηκε, απόκτησε νέα εμφάνιση και έγινε φιλικό προς smart phones & tablets. Προωθήστε το να τo μάθουν όλοι οι φίλοι σας… (και κοινοποιείστε όποια άρθρα σας αρέσουν).

Επίσης ακολουθήστε το nikosonline στα:

Twitter: https://twitter.com/NikosOnLineGr

Instagram: https://instagram.com/nikosonline/

Pinterest: https://gr.pinterest.com/NikosOnLine/

Λεωνίδας Καβάκος κορυφαίος στον κόσμο, ΒΙΟΛΙ, ΒΡΑΒΕΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΟΣ,

(77)