Μετά από τη μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στάδιο στις 16 Ιουνίου όπου περισσότεροι από 45.000 θεατές ήταν εκεί και τραγούδησαν μαζί με σπουδαίους ερμηνευτές επί σκηνής τα εμβληματικά τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη – ο Σταύρος Ξαρχάκος αποφάσισε να παίξει την μουσική και τα τραγούδια του σ’ όλη την Ελλάδα.

«Το διαβατήριο μου στην κινηματογραφική μουσική, ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις. Το 1962 του πρότειναν να γράψει τη μουσική για την ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Το ταξίδι», ο Μάνος αρνήθηκε αλλά αντιπρότεινε στον Φίνο εμένα ως νεαρό ταλαντούχο συνθέτη. Αυτό ήταν. Την επόμενη χρονιά έκανα τη μουσική για την «Λόλα» και έπειτα ακολούθησαν «Τα κόκκινα φανάρια» του Βασίλη Γεωργιάδη», λέει ο Σταύρος Ξαρχάκος που έχει ντύσει με μουσική μερικές από τις ωραιότερες Ελληνικές ταινίες αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

Στην αρχή της σταδιοδρομίας του γράφει μουσική κυρίως για το θέατρο και τον κινηματογράφο και έτσι καθιερώνεται αρχικά ως συνθέτης κινηματογραφικής και θεατρικής μουσικής. Η καλοκαιρινή περιοδεία του μεγάλου μας συνθέτη, βασίζεται λοιπόν σ’ αυτήν την μουσική και τα τραγούδια: Βαρκαρόλα , Τα δάκρυά μου είναι καυτά , Χάθηκε το φεγγάρι , Υπομονή, Φτωχολογιά, Όνειρο Δεμένο, Άπονη ζωή, Το παράπονο, Δεν έχει αρχή, Μάτια Βουρκωμένα, Η νύχτα, Τα τρένα που φύγαν, Του λιμανιού το καλντερίμι, Κόκκινα τριαντάφυλλα για μένα, Καίγομαι, Μάνα μου Ελλάς, Μπουρνοβαλιά, Το δίχτυ, ´Ητανε μια φορά κ.α. Και αυτά είναι μερικά μόνο απ’ τα σπουδαία τραγούδια που έγραψαν την δική τους ιστορία και τραγουδιούνται παντού αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα.

Ερμηνευτές των συναυλιών αυτών τρεις ξεχωριστοί τραγουδιστές με ιδιαίτερες δυνατότητες: η Ηρώ Σαϊα, ο Θοδωρής Βουτσικάκης και ο Πάνος Μπούσαλης. Συμμετέχει ο πιανίστας και συνθέτης Νεοκλής Νεοφυτίδης.

Ηρώ Σαϊα

Νεοκλής Νεοφυτίδης, Ηρώ Σαϊα και Θοδωρής Βουτσικάκης

Σταύρος Ξαρχάκος, Ηρώ Σαϊα

Το καλοκαιρινό ταξίδι του Σταύρου Ξαρχάκου θα γίνει μέσω των τραγουδιών που έχει γράψει για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Bousalis, Saia

Πάνος Μπούσαλης και Ηρώ Σαϊα

Παίζουν οι μουσικοί:

Nεοκλής Νεοφυτίδης-πιάνο
Βασίλης Δρογκάρης -ακορντεόν
Ηρακλής Ζάκκας – μπουζούκι/ μαντολίνο
Φίλιππος Τσεμπερούλης – πνευστά
Δημήτρης Σιάμπος – κιθάρες
Παντελής Τζιάλας -κιθάρες
Τάκης Βασιλείου – ντραμς/ κρουστά
Χάρης Κελλάρης – μπάσο
Ilya Algaer – μπάσο

Σταύρος Ξαρχάκος

Ημερομηνίες συναυλιών:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 Αυγούστου – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Αυγούστου – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ
ΤΡΙΤΗ 16 Αυγούστου – ΚΩΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Αυγούστου – ΡΟΔΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 18 Αυγούστου – ΚΑΣΟΣ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ (η ημερομηνία θα ανακοινωθεί άμεσα)

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 Σεπτεμβρίου – ΒΕΑΚΕΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 Σεπτεμβρίου – ΠΑΤΡΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

(25)