Να ζήσεις Μαέστρο και Χρόνια Πολλά!

Happy Birthday, Maestro!

One more birthday surprise, not only for Mariss Jansons but also for the audience of tonight's concert.Claus-Dieter Ludwig – Happy Birthday Variationen, 4th Movement (Schott)

Posted by Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks on Thursday, 14 January 2016

Στο πρόγραμμα της συναυλίας της 14ης Ιανουαρίου, η Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο είχε ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει έργα του Κοριλιάνο, του Κορνγκολντ, του Ραχμάνινοφ κι ένα κομμάτι έκπληξη.

Δεν εξεπλάγη όμως μόνο το κοινό αλλά και ο μαέστρος τους Mariss Jansons. Καθώς βάδιζε στην σκηνή για να πάρει την θέση του στο πόντιουμ άκουσε τους μουσικούς του να παίζουν το γνωστό γενέθλιο τραγούδι, στην αρχή στην “κλασική” εκδοχή του και μετά με τις παιχνιδιάρικες Variations του Claus-Dieter Ludwig, ενώ το κοινό ξεσπούσε σε χειροκροτήματα.

Ο Jansons πρόσφατα συμπλήρωσε τα 72 έτη. Πρόκειται για έναν σημαντικότατο διευθυντή ορχήστρας που έχει παρασημοφορηθεί πολλές φορές για την προσφορά του στην τέχνη, ενώ έχει κερδίσει και βραβείο Grammy το 2006 για την καλύτερη εμφάνιση ορχήστρας.

Πηγή: www.lifo.gr

(35)