Στόχο θα έχει να τους προετοιμάσει για την ένταξή τους σε μια επαγγελματική Ορχήστρα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Στέφανος Τσιαλής, στη διάρκεια της οποίας παρουσίασε τον απολογισμό της χειμερινής καλλιτεχνικής περιόδου, καθώς και τα καλοκαιρινά σχέδια της Ορχήστρας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιαλής προχώρησε και στην πιο “σημαντική” -σύμφωνα με τον ίδιο- ανακοίνωση, που αφορά την «δημιουργία της Ακαδημίας Νέων Μουσικών, η οποία στόχο θα έχει να τους προετοιμάσει για την ένταξή τους σε μια επαγγελματική Ορχήστρα», «με την βοήθεια του Ιδρύματος Νιάρχου για τα δύο πρώτα χρόνια της, πιλοτικής καταρχάς, λειτουργίας της».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο διευθυντής της ΚΟΑ και στην επανενεργοποίηση της συνεργασίας της Ορχήστρας με την δισκογραφική εταιρεία Naxos, η οποία είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία του πρώην διευθυντή της ΚΟΑ Β. Φιδετζή. Τουλάχιστον τέσσερις νέες δισκογραφικές εκδόσεις αφιερωμένες σε τέσσερις κορυφαίες μορφές της ελληνικής συμφωνικής δημιουργίας, Μίκη Θεοδωράκη, Νίκο Σκαλκώτα, Γιάννη Χρήστου και Δημήτρη Μητρόπουλο, θα ενισχύσουν το label Greek Classics.

Πηγή: www.lifo.gr

(15)