ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΜΙΚΤΕΣ – ΑΝΔΡΙΚΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ

Ο Διαγωνισμός έχει ΔΥΟ βασικές κατηγορίες στις οποίες μπορεί να επιλέξει να διαγωνιστεί μια χορωδία, ανάλογα με το ρεπερτόριο που έχει προετοιμάσει:

1.ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1
Οι χορωδίες (μικτές – ανδρικές – γυναικείες) πρέπει να ετοιμάσουν τα εξής έργα:
1.Ενα έργο Έλληνα συνθέτη
2.Ένα έργο συνθέτη που δεν είναι Έλληνας
3.Ένα έργο συνθέτη (Έλληνα ή ξένου) που γεννήθηκε μετά το 1950
4.Ένα έργο ελεύθερης επιλογής

ΜΟΝΟ ένα έργο μπορεί να συνοδεύεται από πιάνο ή άλλο(-α) όργανα. Τα υπόλοιπα τρία θα είναι a cappella

Συνολική διάρκεια έργων ΕΩΣ 20 λεπτά (minimum 12 λεπτά). Χορωδίες που ξεπερνούν τα 20 λεπτά τους αφαιρούνται μονάδες.

2.ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2
Αυτός ο διαγωνισμός είναι πιο εύκολος και απευθύνεται σε χορωδίες που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία από διαγωνισμούς αλλά θέλουν να έχουν την εμπειρία του διαγωνσιμού. Σε αυτήν την κατηγόρια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑ, όπως στο διαγωνισμό επιπέδου 1. Οι χορωδίες (μικτές – ανδρικές – γυναικείες) μπορούν ετοιμάσουν τα εξής έργα:

Τρία έργα ελεύθερης επιλογής, που να προέρχονται από διαφορετικές εποχές, σε διαφορετικό ύφος το ένα με το άλλο. ΕΝΑ από τα τρία έργα μπορεί να έχει συνοδεία πιάνου ή άλλου οργάνου (-ων).

Συνολική διάρκεια ΕΩΣ 15 λεπτά (όχι λιγότερο από 8 λεπτά). Χορωδίες που ξεπερνούν τα 15 λεπτά τους αφαιρούνται μονάδες.
ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ – ΝΕΑΝΙΚΕΣ

Για τις παιδικές και νεανικές χορωδίες υπάρχει ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ κατηγορία διαγωνισμού και οι χορωδίες πρέπει να ετοιμάσουν τα εξής ΤΡΙΑ έργα:

1.Ένα έργο Έλληνα συνθέτη
2.Ένα έργο συνθέτη που δεν είναι Έλληνας
3.Ένα έργο ελεύθερης επιλογής

ΔΥΟ από τα έργα μπορούν να έχουν συνοδεία πιάνου ή άλλου οργάνου (-ων).
Συνολική διάρκεια 15 λεπτά (όχι λιγότερο από 8 λεπτά). Χορωδίες που ξεπερνούν τα 15 λεπτά τους αφαιρούνται μονάδες.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ
(ΜΙΚΤΕΣ – ΑΝΔΡΙΚΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ – ΠΑΙΔΙΚΕΣ – ΝΕΑΝΙΚΕΣ)

Α. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Σε αυτήν την κατηγορία μπορεί να συμμετέχει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ χορωδία. Χωρίζεται σε ΔΥΟ ομάδες: α) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και β) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

1.ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Κάθε χορωδία ετοιμάζει τρία έργα αυθεντικής βυζαντινής μουσικ΄γς ελεύθερης επιλογής διάρκειας από 8 έως 15 λεπτά (υπέρβαση χρόνου αφαιρεί μονάδες).

2.ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Κάθε χορωδία ετοιμάζει τρία έργα a cappella ευρωπαϊκής θρησκευτικής μουσικής, διαφορετικού ύφους, εποχής και χαρακτήρα, διάρκειας από 8 έως 15 λεπτά (υπέρβαση χρόνου αφαιρεί μονάδες).

Β. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ JAZZ

Κάθε χορωδία μπορεί να ετοιμάσει ΤΡΙΑ έργα ελεύθερης επιλογής. Τα σολιστικά μέρη να είναι περιορισμένα καθώς οι κριτές βαθμολογούν μόνο τη χορωδία και όχι τους σολίστες. Τα μουσικά όργανα τα φέρνουν οι διαγωνιζόμενοι. ΜΟΝΟ η οργανική συνοδεία δύο από τα τρία έργα μπορεί να είναι play – back (όχι όμως οι φωνές).
Συνολική διάρκεια από 8 έως 15 λεπτά (υπέρβαση χρόνου αφαιρεί μονάδες).

Γ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Κάθε χορωδία μπορεί να ετοιμάσει ένα πρόγραμμα ελεύθερης επιλογής από 8 έως 15 λεπτά (είτε σε τρία τραγούδια είτε σε ποτ-πουρί είτε σε ένα ενιαίο τραγούδι). Τα έργα μπορούν να συνοδεύονται από οποιαδήποτε μουσικά όργανα. Η χορογραφία επιτρέπεται αλλά δε βαθμολογείται. Οι χορωδίες συστήνεται να φορούν παραδοσιακές στολές.

MΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
1. ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
Εάν κάποια χορωδία δεν επιθυμεί να διαγωνιστεί μπορεί να συμμετέχει στο φεστιβάλ μόνο με συναυλία (-ες) κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ σε gala concerts μαζί με άλλες χορωδίες του φεστιβάλ.

2.ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Κάθε χορωδία εφόσον το επιθυμεί μπορεί να δηλώσει την επιθυμία της για μια ατομική αξιολόγηση του προγράμματος του διαγωνισμού από την κριτική επιτροπή ΠΡΙΝ το διαγωνισμό (ή και ΧΩΡΙΣ να διαγωνιστεί), όπου η κριτική επιτροπή θα ακούσει το ρεπερτόριό της και θα της δώσει συμβουλές αναφορικά με την ερμηνεία της χορωδίας, τον ήχο, το balance των φωνών κ.λπ.

3.MASTERCLASS ME ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Κάθε χορωδία εφόσον το επιθυμεί μπορεί να έχει μια ωριαία πρόβα με μέλη της κριτικής επιτροπής, τα οποία θα ακούσουν το ρεπερτόριο της πρόβας και θα δώσουν συμβουλές γαι την πρόοδο της χορωδίας.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Όλες οι οδηγίες εγγραφής στο φεστιβάλ και η φόρμα εγγραφής είναι διαθέσιμες στα ΑΓΓΛΙΚΑ στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ στον εξής σύνδεσμο: http://www.interkultur.com/it/events/2016/corfu/

ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Ακολουθώντας τον παραπάνω σύνδεσμο θα βρείτε όλες τις απαραίτητες οδηγίες και έγγραφα για τη δήλωση της χορωδίας στο φεστιβάλ.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Κάθε χορωδία (διαγωνιζόμενη ή μη) πληρώνει ένα τέλος εγγραφής στο φεστιβάλ που είναι 200 ευρώ (για κάθε χορωδία και για κάθε διαγωνισμό ή αξιολόγηση). Π.χ. μια χορωδία που θα διαγωνιστεί σε ΔΥΟ κατηγορίες θα πληρώσει 400 ευρώ, μια χορωδία που θα διαγωνιστεί σε ΜΙΑ κατηγορία και θα κάνει ΜΙΑ αξιολόγηση θα πληρώσει 400 ευρώ (κ.ο.κ).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ανάλογα με το είδος του ξενοδοχείου κάθε χορωδία πληρώνει τη διαμονή της μέσω της Interkultur η οποία έχει εξασφαλίσει ειδικές τιμές σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας. Για τις χορωδίες που διαμένουν στην Κέρκυρα και δε χρειάζονται διανυκτερεύσεις το φεστιβάλ προσφέρει ένα ειδικό πακέτο συμμετοχής για τον κάθε χορωδό, το οποίο θα ανακοινώσει η Interkultur με την ολοκλήρωση της εγγραφής της χορωδίας .
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Η λήξη υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο φεστιβάλ είναι στις 30 Μαΐου 2016.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Μαρία Μελιγκοπούλου, είναι η επίσημη εκπρόσωπος της Interkultur στην Ελλάδα και την Κύπρο και μέλος του Συμβουλίου των World Choir Games. Μπορείτε να απευθύνεστε για οποιαδήποτε ερώτηση, απορία ή διευκρίνηση στο e-mail: mariameligopoulou@gmail.com

 

(321)