Με πολλή ευχαρίστηση λάβαμε, από τη Δ/ντρια του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, Θεοδώρα Τσιμπούρη (Μουσικός), και, ταυτόχρονα, σας παρουσιάζουμε…· σας παρουσιάζουμε μια σύμπραξη, με το εξωτερικό, που, αν δεν μας λέει πολλά…
Είναι αλήθεια, ότι, τα Μουσικά Σχολεία της χώρας, ένας θεσμός, που, ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία, εδώ και μια 20ετία, όλα, μα όλα κάνουν εξαιρετική δουλειά, με κάποια εξ’ αυτών, να υπερτερούν… Είναι ολόγιομες χυμώδεις κυψέλες, αυτά τα Σχολεία, που, παράγουν, άοκνα και με μεράκι, μουσικό νέκταρ…· δίνουν, κατ’ έτος, στην κοινωνία όλων των ειδών μουσικούς… άριστα καταρτισμένους… πανέτοιμους να εξελιχθούν…!
Έτσι, λοιπόν, η Ρόδος, όχι μόνο δεν υστερεί, αλλά πρωτοστατεί και “μπράβο” στο Μουσικό Σχολείο της!

Στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής μαθητών/μουσικών συνόλων από σχολεία της Ευρώπης, βρίσκεται στη Ρόδο η Ορχήστρα Εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου του Landsberg της Βαυαρίας, αποτελούμενη από 15 μαθητές και 3 συνοδούς καθηγήτριες.
Η ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας Μπίργκιτ Άμπε, θα συμπράξει με μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ρόδου σε μια ανοικτή συναυλία που θα δοθεί στην Παναγιά του Μπούργκου της μεσαιωνικής πόλης την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, ώρα 18:00.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Μότσαρτ, Μπάρμπερ, Μπρίτεν καθώς και των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Ρόδου Μιχάλη Βεκιάρη και Ευάγγελου Μάνδηλα. Η συναυλία θα κλείσει με την Παραδοσιακή Ορχήστρα του σχολείου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

afisa

(66)