Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2018, η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ δίνει το παρόν της στο “Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπλίου” -φέτος είναι το 5°- το οποίο συνδιοργανώνουν, ο Δήμος Ναυπλίου, η Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και η “Ναύπλιο ARTIVA”.
Το 5° Φεστιβάλ είναι πενθήμερο -7, 8, 9, 10, και 11 Νοεμβρίου- και θα λάβει χώρα στην ιστορική αίθουσα Ναυπλίου, στο γνωστό “Βουλευτικόν”! Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών θα εμφανιστούν δεκάδες χορωδίες, από όλη την Ελλάδα, με διαγωνιστικό ή ελεύθερο πρόγραμμα….
Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ συμμετέχει και με τα δύο τμήματά της, ως εξής:
LA VITA: Την Παρασκευή το βράδυ -9 Νοεμβρ.- σε 25λεπτο πρόγραμμα, το Νεανικό Γυναικείο 30μελές τμήμα, θα παρουσιάσει ελεύθερο πρόγραμμα, με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας πιάνου, Ελένης Αλεξοπούλου. Στο πιάνο η γνωστή Αμαλία Γούλα.
ΜΙΚΤΗ: Την Κυριακή το βράδυ -11 Νοεμβρ.- σε 25λεπτο πρόγραμμα, το Μικτό 40μελές τμήμα, θα παρουσιάσει ελεύθερο πρόγραμμα, με ελληνικό ρεπερτόριο, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Μουσικής, Μιχάλη Γαργαλιώνη. Στο πιάνο η Σόφη Τσόγκα.
Και τα δύο τμήματα, θα μετακινηθούν με λεωφορεία ενώ, μετά το πέρας των εκδηλώσεων, οι χορωδοί με τους συνοδούς τους -σύζυγοι κ.λ.π.- θ’ απολαύσουν τη Ναυπλιώτικη νυχτερινή ζωή και κουζίνα….
Είναι μία ευκαιρία, τις δύο συναυλίες της Χ.Τ., να παρακολουθήσουν και Τριπολίτες εκδρομείς που θα ήθελαν, συν τοις άλλοις, να περπατήσουν στις ρούγες της παλιάς πόλης, να “χαζέψουν” στα μαγαζιά, ν’ απολαύσουν το ποτό τους ατενίζοντας το Μπούρτζι αλλά και να πιουν το κρασί τους στις παραδοσιακές ταβέρνες….

(74)