Χορωδιακό έργο του σπουδαίου γερμανοβρετανού συνθέτη της εποχής του μπαρόκ Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ (1685-1759). Είναι περισσότερο γνωστό με τον αγγλικό του τίτλο Coronation Anthems.

Από τις 9 Σεπτεμβρίου του 1727 ο Χέντελ άρχισε να συνθέτει τέσσερις ύμνους για τη στέψη του βασιλιά της Αγγλίας Γεωργίου Β’, που θα γινόταν στις 11 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου, οπότε και πρωτακούστηκαν. Ήταν το πρώτο έργο που συνέθετε στη νέα του πατρίδα ο γερμανικής καταγωγής συνθέτης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τιμήσει τον θανόντα βασιλιά Γεώργιο Α’, που του είχε παραχωρήσει τη βρετανική υπηκοότητα. Από τότε, το έργο αυτό ακούγεται πάντα στην ενθρόνιση κάθε βρετανού μονάρχη.

Το έργο είναι βασισμένο σε κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης και αποτελείται από τέσσερις ύμνους:

Zadok the Priest (Σαδώκ ο ιερέας)
Είναι το πιο γνωστό και οικείο στο αυτί του μέσου ακροατή και δη του ποδοσφαιρόφιλου, καθότι έχει επιλεγεί από την UEFA ως ύμνος του Τσάμπιονς Λιγκ στη διασκευή του άγγλου συνθέτη Τόνι Μπρίτεν. Το κείμενο του ύμνου προέρχεται από το βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης «Βασιλειών Γ’» (Α’ 38-40)​
Let Thy Hand Be Strengthened (Κραταιωθήτω η χειρ σου)
Το κείμενο του ύμνου αυτού προέρχεται από τους «Ψαλμούς» του Δαυίδ (Ψαλμός 88, στίχοι 13-14).​
The King Shall Rejoice (Ευφρανθήσεται ο βασιλεύς)
Το κείμενο του ύμνου αυτού προέρχεται από τους «Ψαλμούς» του Δαυίδ (Ψαλμός 20, στίχοι 1-3,5).​
My Heart is Inditing (Εξηρεύσατο η καρδία μου)
Το κείμενο του ύμνου αυτού προέρχεται από τους «Ψαλμούς» του Δαυίδ (Ψαλμός 44, στίχοι 1, 10, 12) και τον «Ησαΐα» (κεφ. 49, στίχος 23).

(19)