Κυριακάτικες συναυλίες στον Κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας

Κυριακάτικες συναυλίες στον Κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας

Η Γερμανική Εκκλησία μας προσκαλεί στο δροσερό Κήπο της για τρεις κυριακάτικες μουσικές βραδιές!

Ο κήπος της Γερμανικής Εκκλησίας ανοίγει για το κοινό και προσφέρει βραδιές με ευχάριστη μουσική παιγμένη από εξαιρετικούς καλλιτέχνες της πόλης μας.

Τρία κυριακάτικα βράδυα κάτω από τον αττικό ουρανό μέσα σε δροσερές αλέες και θάμνους συνδυασμένα με όμορφα μουσικά ακούσματα από όλες τις εποχές.

Το πρόγραμμα:

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018: Κουαρτέτο Εγχόρδων “fourte”

Τα μέλη των ‘’fourte’’ είναι οι:

Ηλίας Γυφτονικολός: βιολί
Κωνσταντίνα Μπάλλα: βιολί
Ισαβέλλα Χατζηιωάνου: βιόλα
Μυρτώ Ξηρουχάκη: βιολοντσέλο

Από το πρωινό ως το νυχτερινό, από το μπαρόκ ως τον ρομαντισμό, μουσική που όλοι μας γνωρίζουμε.

Ένα τραγούδι (aria) του Μπαχ και ένα τραγούδι (chanson) του Έλγκαρ, το ταξίδι μιας μελωδίας (Πάχελμπελ), ένας χορός δύο συνθέτες (μενουέτο, Μότσαρτ-Μποκερίνι), δύο οργανικά μέρη από μία θρησκευτική όπερα (ορατόριο Σολομών, Χαίντελ) και μία κοσμική όπερα (Γάμοι του Φίγκαρο, Μότσαρτ), η νύχτα δυο εποχών και δύο ανθρώπων (Μότσαρτ-Μποροντίν). Η οικουμενικότητα χρονικά και τοπικά, που η μουσική, πρώτη μέσα σε όλες τις τέχνες, μας αποδεικνύει, μέσα από την τελειότερη ενόργανη αντιπροσώπευση των ανθρωπίνων φωνών, το κουαρτέτο εγχόρδων.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Ηλίας Γυφτονικολός

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018: Atenaeum Saxophone Quartet “sax de voyage”

Το κουαρτέτο σαξοφώνων Athenaeum δημιουργήθηκε το 2004 στο ομώνυμο διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο από τέσσερις μουσικούς με κοινούς αισθητικούς και καλλιτεχνικούς στόχους. Αποτελείται από τις Στέλλα Αραμπατζόγλου (σοπράνο σαξόφωνο), Άννα Μαρία Καρδάμη (άλτο σαξόφωνο), Γιώργο Κοτροκόη (τενόρο σαξόφωνο) και Μαριέττα Τσακμακλή (βαρύτονο σαξόφωνο).

Σκοπός του κουαρτέτου είναι μέσα από την ερμηνεία ρεπερτορίου διαφορετικών ρευμάτων και πρώτες παρουσιάσεις νέων έργων, να αναδείξει τόσο τις τεχνικές δυνατότητες του σαξοφώνου όσο και την ικανότητα του σχήματος να προσαρμόζεται σε διαφορετικά είδη μουσικής, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα εκφραστικά μέσα μουσικής δωματίου.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Στέλλα Αραμπατζόγλου

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018: Σύνολο κλαρινέτων

Συναυλία Συνόλου Κλαρινέτων με τίτλο : «Μουσική του 19ο και 20ο αιώνα για Σύνολα Κλαρινέτων» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Ιουλίου 2018 στις 20.00 στον Κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας με τους: Μπύκα Θωμά, Μέγγου Δάφνη, Στάμου Βασιλική, Κούτελου Ευφροσύνη, Παξινού Φοίβη, Ζερβός Γιώργος, Γιάννου Γιάννης (κλαρινέτα) και Λιουδάκι Κατερίνα (μπάσο κλαρινέτο).

Καλλιτεχνική Επιμέλεια Συνόλου: Ιωάννης Ελεφάντης


Κεντρική φωτογραφία άρθρου: Atenaeum Saxophone Quartet “sax de voyage”

 

(62)

Κοινοποιήση