Ρεσιτάλ βιόλας με τον Ηλία Σδούκο στην Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας

Ρεσιτάλ βιόλας με τον Ηλία Σδούκο στην Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας

Ο Ηλίας Σδούκος σε μια μουσική διαδρομή με μέσο μεταφοράς μια βιόλα έρχεται στη Β σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Ηλίας Σδούκος ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην τάξη του Ι. Τζουμάνη στο Ωδείο Αθηνών (βιολί) και συνέχισε στις τάξεις των: Ι. Χ. Κάρτερ (βιόλα) και Ι. Βατικιώτη (βιόλα) Ελληνικό Ωδείο όπου πήρε δίπλωμα βιόλας το 1997 με άριστα παμψηφεί και βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία του Ιδρύματος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΩΝΑΣΗΣ» στην Γερμανική Μουσική Ακαδημία του ESSEN (FOLKWANG HOCHSCHULE), όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2000 με βαθμό «1» στην τάξη του Sven Arne Tepl.

Έχει εμφανιστεί στη Γερμανία, Αυστρία, Ισλανδία, Αυστραλία, Νίγηρα, Μπουρκίνα-Φάσο, Μάλι, Τουρκία, Κύπρο, Ελλάδα. Ξεχωρίζουν: (Sinfonia concertante του W.A.Mozart με την Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής , “Climax under control” της Μ.Χ.Κριθαρά (παραγγελία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών), Trauermusic του Ρ. Hindemith, Concerto για βιόλα και ορχήστρα του Bela Bartok (Mέγαρο Μουσικής Αθηνών), Concerto για βιόλα και ορχήστρα του Κ.Στυλιανού-παραγγελία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου), έργα γραμμένα για την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών από διακεκριμένους σύγχρονους συνθέτες: Θ.Αντωνίου, Α.Μπαλτάς, Γ.Χατζημιχελάκης, Γ.Κουμεντάκης. Για τις εμφανίσεις του αυτές έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Συνεργάζεται ως σολίστ με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών.

Διετέλεσε, Α’Κορυφαίος στην ορχήστρα της ακαδημίας του Essen και της Deutsche Kammerakademie am Neuss, εξάρχων της “Sinfonietta” Ορχήστρας του Δήμου Χανίων, Α’Κορυφαίος της “Ισλανδικής Ορχήστρας Δωματίου” στο Ρέυκιαβικ . Από το 2001 κατέχει τη θέση του Α΄ κορυφαίου στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Είναι καθηγητής Βιόλας στα ωδεία “Μουσικοί Ορίζοντες”, “Ωδείο Αθηνών” και στο “Ορφείο Ωδείο”.

(5)

Κοινοποιήση