Ανέκαθεν, πρωτοπόρα η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, δεν δίστασε, τα τελευταία χρόνια, παρά τις γενικές, οικονομικές δυσχέρειες, να δημιουργήσει, πλην του 50μελούς Μικτού τμήματος (ό,τι πιο εξαιρετικό πολυφωνικό σχήμα στη χορωδιακή ιστορία της πόλης), άλλα τρία κραταιά πολυφωνικά τμήματα -και όχι μονοφωνικά-, τρία πολυφωνικά τμήματα μέσα από τα σπλάχνα του Καλλιτεχνικού Σωματείου και όχι “με δεκανίκια…”, και εννοούμε την 80μελή Προ-Παιδική χορωδία, την 60μελή Παιδική και τη “LA VITA”.

Αυτό το τελευταίο νεανικό σχήμα, που, αποτελείται από 40 κορίτσια και νέες γυναίκες, και το οποίο επιδίδεται στην εκμάθηση και παρουσίαση μοντέρνου, ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, έχει Μαέστρο την εξαιρετική Τριπολίτισσα Καθηγήτρια Πιάνου, Ελένη Αλεξοπούλου.

Η “LA VITA” το παρελθόν Σάββατο, κατήλθε στο Ναύπλιο και συμμετείχε στο 3ήμερο “4° Youth Music Festival” με τη συμμετοχή άλλων 11 Νεανικών σχημάτων…. Τη “La Vita” πλαισίωναν άξιοι μουσική, όπως ο Θανάσης Μουρλάς στο Βιολί και ο Βασίλης Γεωργακόπουλος στο Πιάνο. Την “Κινητική” επιμέλεια, όπως πάντα, είχε η Δέσποινα Μπαμπά.

Το Τριπολίτικο Σύνολο άφησε άριστες εντυπώσεις στο κατάμεστο “Βουλευτικό” Ναυπλίου, και διακρίθηκε μαζί με τις χορωδίες Κηφισιάς, Πρέβεζας και Ναυπλίου.

Η διοργάνωση ανήκε στην “ARTIVA”, με τον “πανταχού παρόντα” Μάνατζέρ της, Θεοδόση Αντωνιάδη.

Οι λοιπές Χορωδίες, που, έλαβαν μέρος ήταν: Παιδική Δήμου Μεγαρέων, Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, Γιώργου Α. Τσίγκου, Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Παιδική “ΟΡΦΕΑ” Τρίπολης, Νεανική Ωδείου “Εν Οργάνοις’”, 4ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας και Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Νίκαιας.

Τη “La Vita”, από πλευράς Δ.Σ. της Χ.Τ. συνόδευσαν, η Αντ/δρος Ανεζίνη Λουκά, ο Γ.Γ. Ν. Γαργαλιώνης και ο Έφορος Χρ. Μπίτας.

Τα Μέλη της “La Vita” συνδυάζοντας “το τερπνόν μετά του ωφελίμου”, μετά το πέρας της Συναυλίας ξεχύθηκαν στις καφετέριες και τα μεζεδοπωλεία της κατάμεστης, από χιλιάδες επισκέπτες, πόλης του Ναυπλίου και διασκέδασαν…. με αναχώρηση, για Τρίπολη, τα μεσάνυχτα….

Η “LaVita” συνεχίζει να δέχεται νέα Μέλη, κορίτσια και γυναίκες από 15 ετών έως 30. Οι πρόβες είναι δύο φορές την εβδομάδα. Το τηλέφωνο της Μαέστρου, Ελ. Αλεξοπούλου, το 6977997359, είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Από το Δ.Σ. τής

ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

(3)