Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ συμπράττουν, πολιτιστικά και πολιτισμικά, προκειμένου παρουσιάσουν ένα εξαιρετικό 2ήμερο, που, θα ικανοποιήσει και τους, πλέον, απαιτητικούς του είδους…! Πρόκειται, για δύο εκδηλώσεις, υψηλού επιπέδου και εξαιρετικού ενδιαφέροντος, η μία Λογοτεχνική και η άλλη Μουσική, που, θα πραγματοποιηθούν στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, το προσεχές 2ήμερο, της Δευτέρας και Τρίτης, με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης την 7.30 το βράδυ.. Πιο συγκεκριμένα:


– Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και ώρα 7:30 το βράδυ, ο Δήμος Τρίπολης και η Χορωδία Τρίπολης, από κοινού, τιμούν το συμπατριώτη μας, Συγγραφέα και τ. Πρόεδρο Ακαδημίας Αθηνών, ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΛΤΙΝΟ, για το μεγάλο έργο του και την προσφορά του στα ελληνικά γράμματα και την Ελληνική Λογοτεχνία.
Το έργο του θα παρουσιάσουν οι:
Κατερίνα Σχινά: συγγραφέας, μεταφράστρια και κριτικός λογοτεχνίας,
Γιάννης Καραχάλιος: Νομικός,
Λάμπης Παπαγεωργίου: Καθηγητής Ψυχιατρικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και
Δημήτρης Ραυτόπουλος: κριτικός, δημοσιογράφος, δοκιμιογράφος.

– Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 7:30 το βράδυ, παρουσιάζεται το 55ο Κοντσέρτο της Χορωδίας Τρίπολης, με τίτλο «Η μουσική μπορεί το μαζί», από τις δύο διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδες, την Τουρκάλα Σεντέφ Ερτσετίν στο Βιολοντσέλο και την, Γορτυνιακής καταγωγής, Μαρία Παπαπετροπούλου στο Πιάνο. Το μουσικό ρεπερτόριο, θα περιέχει κομμάτια Ελλήνων και Τούρκων συνθετών του αιώνα μας, καθώς και μελωδίες από τον Piazzolla μέχρι τον Μάνο Χατζιδάκι.
Και στις δυο εκδηλώσεις, η είσοδος είναι ελεύθερη.

(46)