Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στα 33 χρόνια λαμπρής, Χορωδιακής και, γενικά, Καλλιτεχνικής πορείας της στην Τρίπολη, στην Αρκαδία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αν δεν έχει να επιδείξει μεγάλες καινοτόμες ιδέες και παρουσιάσεις… προς όφελος της Τρίπολης· εκδηλώσεις που συνοψίζονται σε μεγάλα Φεστιβάλ, Κοντσέρτα, Συμφωνική Ορχήστρα, Συναυλίες, “Φωνόγραφος”, Χορούς, Ψηταριές…

Αυτή τη φορά, η Χ.Τ. προσθέτει στο ενεργητικό της έναν ετήσιο καινούργιο θεσμό, που, λείπει από την Τρίπολη και την Αρκαδία, έναν θεσμό-αφιέρωμα στον Τριπολίτη Ποιητή και Στιχουργό, ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ!

Θα είναι ένα 4ήμερο (24, 25, 26 και 27 Νοέμβρη 2017) με ποικίλες εκδηλώσεις (χορωδίες, ομιλίες, κοντσέρτα…), στην καρδιά της πόλης, το Μαλλιαροπούλειο θέατρο!

Θέλουμε, να πιστεύουμε, ότι ο λαός της Τρίπολης και της Αρκαδίας, όπως και ο Δήμος Τρίπολης και η Περιφέρεια -Αντιπεριφέρεια- Πελοποννήσου θ’ αγκαλιάσει τον καινούργιο θεσμό, κάτι, που, πριν από χρόνια, έπρεπε να είχε ανεβεί στις ράγες…· όμως, “ποτέ δεν είναι αργά” για μια σοβαρή θέσπιση και διοργάνωση από έναν, εξίσου, σοβαρό, και γνώστη του αντικειμένου, καλλιτεχνικό φορέα, όπως είναι η Χ.Τ….

Ήταν καιρός να υλοποιήσουμε κάτι το μεγάλο και αντάξιο του ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΤΣΟΥ, του δικού μας Ν. ΓΚ., τον οποίο τιμούν άλλες πόλεις, κι εμείς, αν και καταδικός μας, πλην αυτού του Ασεάτικου θερινού με τον Μητσιά… ουδέν άλλο!

Για περισσότερες λεπτομέρειες, η Χ.Τ. θα επανέλθει, μέσα στον Οκτώβρη, για Πρόγραμμα, ονόματα κ.λ.π.

Από το Δ.Σ. Της
ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

(8)