Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ τιμάει το εορταστικό 3ήμερο της Αλώσεως της Τριπολιτσάς με ισάριθμες, τρεις, εκδηλώσεις -μία κάθε μέρα:

1. Το Νεανικό Γυναικείο Τμήμα της Χορωδίας Τρίπολης LA VITA, με τη σύμπραξη της Στρατιωτικής Μπάντας της IV Μεραρχίας, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, την Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη και ώρα 7.30 το βράδυ, ερμηνεύει Παραδοσιακά τραγούδια, στην ενότητα με τίτλο “Η Ιστορία της Επανάστασης μέσα από το Δημοτικό τραγούδι”. Στο φουαγιέ του Θεάτρου, το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, θα εκθέσει κειμήλια της Επανάστασης -αντίγραφο του νεκρικού εκμαγείο του Θ.Κ….

2. Το Αντρικό Τμήμα της Μικτής Χ.Τ., το βράδυ του Σαββάτου 23 Σεπτ. και ώρα 7.30 το βράδυ, στην πλ. Άρεως, συμμετέχει στο Χορόδραμα “Άλωση Τριπολιτσάς” και ερμηνεύει στροφές από τον “Εθνικό Ύμνο στην Ελευθερία” του Διον. Σολωμού.

3. Το 45μελές Μικτό Τμήμα της Χ.Τ., την Κυριακή 24 Σεπτ., από το τις 8 π.μ. μέχρι τις 11 π.μ., από το γυναικωνίτη του Μητροπολιτικού Ι.Ν. του Αγίου Βασιλείου -παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου- θα καλύψει το μεγάλο ψαλτικό μέρος, τόσο της Θείας Λειτουργίας όσο και της Δοξολογίας. Έτσι, οι λάτρες της Εκκλησιαστικής Ευρωπαϊκής Μουσικής θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν το κάτι διαφορετικό από τις άλλες Κυριακές… το εντυπωσιακό και κατανυκτικό 4φωνο άκουσμα που χαρίζει η πολυφωνική μουσική! Θα είναι μία υπερπλήρης 3ωρη Εκκλησιαστική Συναυλία!

Από το Δ.Σ. τής
ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

(5)