Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών, πιστή στις καταστατικές της αρχές, με μέλημά της την έμπρακτη βοήθεια στις Ελληνικές χορωδίες και στους νέους μουσικούς αλλά και στους μαέστρους που ασχολούνται με την Ελληνική χορωδία, μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή τριών Πανελλήνιων Σεμιναρίων στον Βόλο το 2007, στη Θεσσαλονίκη το 2008 και στην Αθήνα το 2016 αντίστοιχα, προχωρά στη διοργάνωση του 4ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου σε συνεργασία με το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Λάρισα από την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 το απόγευμα έως και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 το απόγευμα, διάρκειας 17 διδακτικών ωρών και θα φιλοξενηθεί στις αίθουσες του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας (Θεοφράστου 62-64, Νέα Πολιτεία, Λάρισα).

Εισηγητής του Σεμιναρίου είναι ο γνωστός και καταξιωμένος Διευθυντής Χορωδιών Αντώνης Κοντογεωργίου.

Το Θέμα του Σεμιναρίου περιλαμβάνει :

  • Τεχνική Διεύθυνσης

  • Χορωδιακή Προφορά

  • Διαφραγματική αναπνοή και η φυσιολογία της φώνησης,

σε σχέση και με τις Παιδικές – Σχολικές Χορωδίες.

Και τα τρία παραπάνω θέματα είναι αυτά που καθορίζουν (θετικά ή αρνητικά) την ποιότητα και την εξέλιξη μιας χορωδίας και βοηθάνε μια Παιδική – Σχολική Χορωδία.

Το Σεμινάριο θα περιλαμβάνει επίσης υποδειγματική διδασκαλία.

Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν Διπλώματα Συμμετοχής.

Ποσό συμμετοχής

  • Το ποσό για ενεργό συμμετοχή στο Σεμινάριο είναι 60€.

  • Ειδική τιμή για ενεργό συμμετοχή στις ειδικές κατηγορίες συμμετεχόντων 50€ (Πολύτεκνοι, Φοιτητές Μουσικών Σχολών, Από Χορωδίες Μέλη της Στέγης, Σπουδαστές του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, με την επίδειξη της αντίστοιχης ταυτότητας.

  • Για Ακροατές του Σεμιναρίου 40€.

Στα παραπάνω ποσά συμμετοχής περιλαμβάνονται :

  • Το υλικό του Σεμιναρίου (folder, μπλοκ, στυλό, κείμενα των εισηγήσεων, φυλλάδια, καθώς και το πρόγραμμα του Σεμιναρίου)

  • Τα coffee breaks στα διαλείμματα των εργασιών του Σεμιναρίου

Στα ανωτέρω ποσά δεν περιλαμβάνεται η διαμονή και η διατροφή και το κόστος μετακίνησης.

Παρακαλείσθε να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας, τον αριθμό των ατόμων από τον φορέα σας που θα συμμετέχουν στο Σεμινάριο καθώς και τα πλήρη στοιχεία του κάθε συμμετέχοντος.

Λήξη υποβολής Δηλώσεων Συμμετοχής: Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2017. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος έως 60 άτομα. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με πρόσθετη προτεραιότητα στους ενεργά συμμετέχοντες. Οι παρτιτούρες των έργων του σεμιναρίου θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στους ενδιαφερόμενους μετά την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής τους και την πληρωμή της προκαταβολής. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εφ’ όσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων που είναι τα 40 άτομα (20 ενεργοί & 20 ακροατές).

Ποσό προκαταβολής για κάθε συμμετέχοντα, 20 Ευρώ.

Η πληρωμή της προκαταβολής για το ποσό συμμετοχής στο Σεμινάριο γίνεται μέσω κατάθεσης στο λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με αριθμό 5084-072703-151 & ΙΒΑΝ : GR 0301720840005084072703151 και στη Γραμματεία του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας.

Η Αποπληρωμή του ποσού συμμετοχής θα γίνεται στην Γραμματεία κατά την έναρξη του Σεμιναρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ :

email: seminar@stegi-chorus.gr,

6936-858633, 6936-773337, 6945-159679, 6949-966600

  • Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας : email: nikefthis@yahoo.gr, (Θεοφράστου 62-64, Νέα Πολιτεία, Λάρισα).

Η γραμματεία του ωδείου λειτουργεί καθημερινά 14:00-21:00 και Σάββατο 09:00-13:00, τηλ & φαξ 2410 670917.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος παρακαλείται να συμπληρώσει την Δήλωση Συμμετοχής και να την στείλει στην Στέγη Ελληνικών Χορωδιών στο e-mail seminar@stegi-chorus.gr μαζί με την κατάθεση της προκαταβολής των 20€ για την κατοχύρωση θέσης στο Σεμινάριο ή στη Γραμματεία του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας.

Υπεύθυνοι Οργάνωσης Σεμιναρίου Στέγης Ελληνικών Χορωδιών :

Θωμάς Λουζιώτης :

Πρόεδρος Στέγης Ελληνικών Χορωδιών,

Διευθυντής Χορωδιών

Νίκος Ευθυμιάδης :

Γενικός Έφορος Περιφέρειας Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, Μαέστρος & Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος των Μουσικών Συνόλων του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας

Γιώργος Γεωργόπουλος :

Γενικός Γραμματέας Στέγης Ελληνικών Χορωδιών, Μουσικός – Επικοινωνιολόγος

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

(1)