Είναι τιμή και για την Τρίπολη και τον λαό της να ακούει και να τραγουδάει Μίκη Θεοδωράκη, τον “Τριπολίτη” Μίκη Θεοδωράκη, που, δεν παραλείπει, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, να μιλάει για τους Τριπολίτες και τους Αρκάδες, για τα χρόνια της Κατοχής κι αργότερα στην εξορία, που, έζησε μαζί μας! για τα τραγούδια που έγραψε, εδώ, για τους φίλους του… Έτσι, είναι υποχρέωσή μας να τον τιμάμε, όπως, και αυτός τιμάει εμάς!
Η Χ.Τ. δεν μπορεί, λοιπόν, ν’ απουσιάζει από το μεγαλύτερο χορωδιακό γεγονός όλων των εποχών, για την Ελλάδα, που είναι η σύναξη χιλίων (1.000) και, πλέον, χορωδών, από τριάντα (30) Ελληνικές πόλεις, τη Δευτέρα το βράδυ 19 Ιουνίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας! Αντικείμενό της, το Χορωδιακό Αφιέρωμα στον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ με 40, περίπου, τραγούδια!

Θα είναι μια υπαίθρια Συναυλία-μαμούθ, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Αθήνας, που θα συγκλονίσει τα πλήθη των δεκάδων χιλιάδων φίλων του Μίκη και, γενικά, των φιλότεχνων και των θιασωτών της πολυφωνική μουσικής, που θα κατακλύσουν τις κερκίδες του Παναθηναϊκού σταδίου! Τα τριάντα (30) και, πλέον, τραγούδια του Μίκη θα διευθύνει ο γνωστός και καταξιωμένος Μαέστρος, Παναγής Μπαρμπάτης, ενώ, θα κλείσει το Πρόγραμμα διευθύνοντας ο ίδιος ο μεγάλος Συνθέτης!

Από αυτό το, πρώτου μεγέθους, χορωδιακό καλλιτεχνικό γεγονός, δεν μπορεί ν’ απουσιάσει η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ η οποία δήλωσε συμμετοχή, από την πρώτη στιγμή και θα ανεβεί στην Αθήνα με δύο λεωφορεία…. Θα εμφανισθεί ανάμεσα στους 1.000 χορωδούς με τα δύο τμήματά της, το “Μικτό” και τη “La Vita”…. Ήδη, οι δύο Μαέστροι, ο Μιχάλης Γαργαλιώνης και η Ελένη Αλεξοπούλου, μοχθούν, καθημερινά, με τους χορωδούς τους, για ένα, όσο το δυνατόν, πιο άρτιο αποτέλεσμα, αφού είναι μία ευκαιρία και λίαν τιμητικό να συμμετάσχει κανείς σε μια τέτοια ανεπανάληπτη, μεγάλη βραδιά!

Η πρόβα “τζενεράλε” θα δοθεί την Κυριακή (απόγευμα-βράδυ) ενώ, η Συναυλία, τη Δευτέρα, με ώρα έναρξης την 9η βραδινή, κατά την οποία θα είναι παρών και ο Μίκης ο οποίος και θα διευθύνει το τελευταίο κομμάτι, την “Άρνηση”.

Να σημειωθεί, ότι η Συναυλία θα επαναληφθεί και σε άλλες πρωτεύουσες Νομών, και μεταξύ αυτών, δεν μπορεί να μην είναι η Τρίπολη, της οποίας οι κάτοικοι θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν τη Συναυλία, την Τετάρτη 12 Ιουλίου, με λιγότερες, βέβαια, Χορωδίες, προερχόμενες από τους όμορους, προς την Αρκαδία, Νομούς και από την Αθήνα.
Το εντυπωσιακό θα είναι η ενδυμασία των χορωδών: στα μαύρα οι άντρες και στα κόκκινα οι γυναίκες!

Να υπενθυμίσουμε, ότι η Χ.Τ. είναι ένα, ΜΗ κερδοσκοπικό καλλιτεχνικό σωματείο, στην Τρίπολη, που, μετράει 32 χρόνια ζωής στα χορωδιακά -και όχι μόνο- δρώμενα της πόλης· οι άνθρωποί της είναι αυτοί που στέριωσαν το χορωδιακό τραγούδι στην πόλη της Τρίπολης, από το 1978, και είναι αυτοί που το συνεχίζουν, με μεγάλη επιτυχία, αόκνως και ανιδιοτελώς, παρέχοντας πνευματική και καλλιτεχνική τροφή στους συμπολίτες μας και στα παιδιά τους, ψυχαγωγία και πολιτισμό, ερχόμενοι, ως αρωγοί, στο μορφωτικό και πολιτιστικό έργο τών, εκάστοτε, Δημοτικών Αρχών της Τρίπολης…..

Από το Δ.Σ. τής
ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

(21)