Άδραξε την ευκαιρία να ζήσεις “εκ των έσω” τη διοργάνωση ενός πολυήμερου φεστιβάλ στο ΚΠΙΣΝ που προτείνει μια ομαδική “επιστροφή” σε όλα όσα σημαίνει για τον καθένα μας η άφιξη του καλοκαιριού

H ethelon, με στόχο τη προώθηση της αξίας του εθελοντισμού στην ελληνική κοινωνία, ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Εθελοντισμού στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival.

To Summer Nostos Festival θα πραγματοποιηθεί από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχοςαπό τις 18 ως τις 25 Ιουνίου προτείνοντας μια ομαδική “επιστροφή” σε όλα όσα σημαίνει για τον καθένα μας η άφιξη του καλοκαιριού. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει πάνω από 75 εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, για όλες τις ηλικίες και ενδιαφέροντα, με βασικούς άξονες εκδηλώσεις μουσικής, αθλητισμού, ανοιχτές συζητήσεις, εκθέσεις τέχνης και αρχιτεκτονικής, καθώς και εκδηλώσεις για παιδιά και οικογένειες. Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρξουν συναυλίες από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες (όπως ο Λεωνίδας Καβάκος, o Νίκος Πορτοκάλογλου, οι ΜΕΛΙSSΕS και οι Υο La Tengo), ο καθιερωμένος πλέον αγώνας δρόμου “SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον”, αναρρίχηση για μικρούς και μεγάλους, τουρνουά ξιφασκίας, Wakeboard Show και πολλά άλλα!

Οι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν “εκ των έσω” τη διοργάνωση ενός πολυήμερου φεστιβάλ, να συνεισφέρουν στην επιτυχημένη εκτέλεσή του και να βοηθήσουν τους επισκέπτες του Summer Nostos Festival να περιηγηθούν και να το απολαύσουν, προωθώντας τις αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση και εκπαίδευση πριν την έναρξη του φεστιβάλ, ώστε οι εθελοντές να έχουν όλες τις γνώσεις που απαιτούνται και να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την υπόλοιπη ομάδα τους. Ο κάθε εθελοντής θα συμμετέχει στις βάρδιες ανάλογα με τη διαθεσιμότητά του, με ελάχιστη διάρκεια συμμετοχής τις τέσσερις (4) από τις οκτώ (8) ημέρες του φεστιβάλ.

H εμπειρία εθελοντισμού είναι σίγουρα μοναδική και σε καλούμε να πάρεις και εσύ μέρος! Χαρακτηριστικά η εθελόντρια Μαρία Κρουσταλλίδη, μας μεταφέρει την εμπειρία της από τον εθελοντισμό στο ΚΠΙΣΝ “Το χαμόγελο και ο χρόνος είναι από τα λίγα πράγματα που δεν εκβιάζονται: ο χρόνος γιατί κυλά με ή χωρίς τη θέλησή μας και το χαμόγελο γιατί δημιουργείται ανεξάρτητα απ’ αυτήν. Ως εθελόντρια ξεκίνησα προσφέροντας απλόχερα το πρώτο, αλλά εν τέλει αποζημιώθηκα πολύ περισσότερο λαμβάνοντας το δεύτερο”.

Ζήσε και εσύ μοναδικές στιγμές, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού του Summer Nostos Festival!

Περισσότερες πληροφορίες: snfestival@ethelon.org

Αιτήσεις εθελοντών: https://www.snfcc.org/about/volunteering/snfestival-volunteering/?lang=el

Επιμέλεια Ελένης Αλεξοπούλου
http://news247.gr/

(29)