Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μπιμπής, είναι ο φετινός νικητής του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν».

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο Χορν στην οδό Αμερικής, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής απέσπασε το βραβείο αναγνώρισης της καλύτερης ανδρικής ερμηνείαςνέου άντρα ηθοποιού, κατά την περασμένη θεατρική περίοδο.

Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής βραβεύθηκε για την ερμηνεία του στο έργο «Το δέντρο του Οιδίποδα» της Ομάδας Ιδέα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη, το οποίο ανέβηκε στο θέατρο «ΘΗΣΕΙΟΝ – Ένα Θέατρο για τις τέχνες».

Φέτος συμπληρώθηκαν δεκαεπτά χρόνια από την καθιέρωση του θεατρικού βραβείου. Το επαμειβόμενο βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. 

«Είναι τιμή να παραλαμβάνω αυτό το σπουδαίο βραβείο.Δεν έχω ετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο να σας πω, μόνο ότι η συγκυρία της βράβευσης είναι ευτυχής γιατί η παράστασή μας “Το δέντρο του Οιδίποδα” μόλις επέστρεψε από την Πορτογαλία και ετοιμάζεται να ταξιδέψει για τη Ν. Κορέα» ανέφερε κατά τη βράβευση του ο Κωνσταντίνος Μπιμπής σημειώνοντας πως η θεατρική ομάδα Ιδέα ανέλαβε τη διαχείριση του Θεάτρου ‘Αλφα από τον Στέφανο Ληναίο.

Με τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν στο στήθος του -που του παρέδωσε ο περυσινός νικητής του βραβείου Αργύρης Πανταζάρας – ο νεαρός ηθοποιός ευχαρίστησε την κριτική επιτροπή και την ομάδα Ιδέα (Κώστα Γάκη και Αθηνά Μουστάκα) και αφιέρωσε το βραβείο στον δάσκαλο του Ανδρέα Μανωλικάκη, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ.

«Χαίρομαι που είμαι εδώ μετά από 17 χρόνια γι’ αυτό το βραβείο. Στην επιτροπή αγωνιούμε κάθε χρόνο για να μην κάνουμε κάποιο λάθος . Αγωνιούμε ώστε κάθε νέα φλόγα, κάθε καινούριο ταλέντο, κάθε σημαντική ερμηνεία να την εντοπίζουμε και να την βραβεύουμε» ανέφερε στον χαιρετισμό που απηύθυνε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, η οποία είναι μέλος της κριτικής επιτροπής που αποφασίζει για το βραβείο.

Ενώ η Νατάσα Μποφίλιου ερμήνευσε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τραγούδια που έγιναν γνωστά με τη φωνή του Δημήτρη Χορν.

Στο θεσμό του Βραβείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη) «Ολα αυτά τα νέα παιδιά που βραβεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια δεν μας διέψευσαν . Αποτελούν τη μαγιά που φουσκώνει το μεγάλο καρβέλι του θεάτρου».

Την οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Γιώργος Λύρας ενώ την εκδήλωση χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Συνυποψήφιοί του για το βραβείο ήταν οι ηθοποιοί Γιώργος Κατσής, Γιάννης Νιάρρος και Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Επιμέλεια Μαέστρου Ελένης Αλεξοπούλου

http://www.eirinika.gr/

(30)