Την Παρασκευή, 5 Μαίου, στις 9 το βράδυ, στις ΧορωδιοΓραφίες, τη ραδιοφωνική παραγωγή της ΕΡΤ Βόλου για το Τρίτο Πρόγραμμα που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, συζήτηση με τη μαέστρο Μαρία-Έμμα Μελιγκοπούλου, ιδρύτρια και διευθύντρια της Χορωδίας Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, διδάκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου και κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος από το Boston University στην ειδικότητα της Διεύθυνσης Χορωδίας. Ακούγονται ηχογραφήσεις με την Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης.

Ηχογράφηση εκπομπής: Μάνος Σωτηρόπουλος

Η εκπομπή ΧορωδιοΓραφίες μεταδίδεται την πρώτη και τρίτη Παρασκευή κάθε μήνα, από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ, στους 90.9 και 95,6 για την Αττική ,στους 96,8 για την κεντρική Ελλάδα και στις κατά τόπους συχνότητες της χώρας στα FM, αλλά και διαδικτυακά: http://webradio.ert.gr/trito/
Για επικοινωνία με την εκπομπή, μπορείτε να αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση chorodiografies@ert.gr ή μέσω της σελίδας στο facebook Χορωδιογραφίες (με ελληνικούς χαρακτήρες).

ΜΕΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥH ΜΑΡΙΑ ΕΜΜΑ ΜΕΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ έχει στο ενεργητικό της εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα, την Αγγλία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία, Γερμανία, Τσεχία, Ιταλία, Ελβετία, Ουγγαρία, Ισπανία, Βουλγαρία, Κίνα, Σιγκαπούρη, Ν. Αφρική, Αίγυπτο, Τουρκία, Ρωσία, Ισραήλ, Καναδά και Η.Π.Α.
Είναι μέλος του National Music Honor Society (USA), του International Federation for Choral Music και Artistic Advisor της Interkultur. Είναι μέλος του Συμβουλίου των World Choir Games και έχει διατελέσει κριτής σε διεθνή φεστιβάλ στην Ουγγαρία, Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ, Ισπανία, Λετονία και Τουρκία.
Συνεργάζεται τακτικά με το ΜΜΘ, ΜΜΑ, την ΚΟΘ, την ΣΟΔΘ και άλλους μουσικούς οργανισμούς της χώρας. Από το 2016 έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών του ΜΜΘ και είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ «Ελεγεία» που διεξάγεται στη Χαλκιδική. Είναι επίσης Artistic Advisor του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καλαμάτας της Interkultur.
To 1992 ίδρυσε και διευθύνει μέχρι σήμερα τη Χορωδία Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου & Μεθοδίου Θεσσαλονίκης, η οποία λειτουργεί σε 5 τμήματα με πλέον των 250 χορωδών ηλικίας 5 – 25 ετών και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους χορωδιακούς οργανισμούς της χώρας. Ως διευθύντρια της χορωδίας έχει αποσπάσει χρυσά μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως:το 5th Brahms Festival (Γερμανία), το 5th Lotto Quebec Festival (Καναδάς), το 8th Moscow Sounds Festival (Ρωσία), το 9th Venezia in Musica Competition (Ιταλία) καθώς και το ειδικό βραβείο καλύτερης ερμηνείας Ρώσου συνθέτη από διεθνή χορωδία, στο 10th Διεθνή Διαγωνισμό «The singing World” της Αγίας Πετρούπολης. Στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική επετειακή συναυλία για τα 25 χρόνια της εν λόγω Χορωδίας στο ΜΜΘ.
Τα βιβλία της Εισαγωγή στην Τέχνη της Χορωδιακής Πράξης, Χορωδιακά Έργα Ελλήνων Συνθετών για Όμοιες Φωνές και Χριστουγεννιάτικα Χορωδιακά Έργα για Όμοιες Φωνές, κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαγρηγορίου Νάκας – Αθήνα.     

(51)