Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, που, πραγματοποιείται, κατ’ έτος, από τη ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, αποτελεί, πλέον θεσμό… Ήδη, μετά την πρώτη ανακοίνωση, έκλεισε, αμέσως, το 8°, το οποίο θα λάβει χώρα, φέτος, στην Τρίπολη και στο Μητροπολιτικό Ι.Ν. του Αγίου Βασιλείου, το προτελευταίο “ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο” του Μαΐου, 19 – 20 – 21 του μήνα. Οι Χορωδίες, που, έμειναν απ’ έξω, κατά σειρά προτεραιότητας, θα προηγηθούν στο επόμενο Θρησκευτικό Φεστιβάλ, του 2018…

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, λοιπόν, το Φεστιβάλ πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας και, ιδιαίτερα, υπό την προσωπική συμβολή του Σου κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ο οποίος και το θέσπισε, σε Συνδιοργάνωση με τον ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ και, ιδιαίτερα, με τη συμβολή του Δημάρχου κ. Δημ. Παυλή.

Ο περικαλλής λευκομάρμαρος Ναός του Αγίου Βασιλείου με την υπέροχη ακουστική είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα και στον κόσμο, που, στο ισόγειό του διαθέτει μιάμιση δεκάδα μικροκαταστήματα, οπότε, και αποτελεί εκκλησιαστικό μνημείο άξιο περιέργειας, έρευνας και θαυμασμού για τις προσκεκλημένες Χορωδίες και τους συνοδούς τους, οι οποίοι, επιστρέφοντας στις πόλεις τους, μόνο, καλά λόγια θα έχουν να ειπούν!

Οι Συναυλίες που θα δοθούν είναι τρεις (3) ήτοι: η πρώτη και η δεύτερη το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου, και η τρίτη την Κυριακή το πρωί.

Το Πρόγραμμα που θα καλύψει η καθεμιά Χορωδία -συνοδεία πιάνου ή όχι- είναι 25λεπτο.

Το Ρεπερτόριο είναι Θρησκευτικό (Ελληνικό ή Ξένο) ελεύθερης επιλογής.
Το Φεστιβάλ, που, αφορά Χορωδίες -πλην Παιδικών- εντάσσεται στις Γιορτές των Πολιούχων της πόλης (22 Μαΐου), των Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου.

Αναλυτικά, οι Χορωδίες, που, θα λάβουν μέρος είναι οι παρακάτω:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1. Βυζαντινός Χορός Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας
2. Χορωδία  Λουτρακίου
3. Χορωδία Τρίπολης (Μικτή)
ΣΑΒΒΑΤΟ
1. Χορωδία Άργους Ορεστικού
2. Χορωδία Κορυδαλλού
3. Χορωδία Μυτιλήνης
ΚΥΡΙΑΚΗ
1. Χορωδία Βόλου
2. Χορωδία Λαυρίου
3. Χορωδία Τρίπολης (La Vita)
Από το Δ.Σ. της
ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

(45)