Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, παρουσιάζει στο Ωδείο Ηρώδου Αττκού μια μουσική βραδιά με τη Μάρτα Άργκεριχ, έναν ζωντανό μύθο του πιάνου και ηγετική προσωπικότητα των τεχνών του 20ου και του 21ου αιώνα. Η Άργκεριχ συμπράττει με την Protégé της και ταχύτατα ανερχόμενη Ελληνίδα πιανίστα Θεοδοσία Ντόκου, ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο για δύο πιάνα του Φρανσίς Πουλένκ, το Σάββατο 15 Ιουλίου στις 21:00, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών 2017. 
Οι δύο μεγάλες ερμηνεύτριες θα βρεθούν επίσης μαζί στη σκηνή για να ερμηνεύσουν το δημοφιλέστατο έργο του Καμίγ ΣαινΣανς Το καρναβάλι των ζώων, με τη Γαλλίδα ηθοποιό και κόρη της Άργκεριχ, Ανν Ντυτουά, να αναλαμβάνει το εμβόλιμο αφηγηματικό μέρος (με ελληνικούς υπέρτιτλους). Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει και τα εξίσου δημοφιλή έργα Το βόδι στη στέγη του Νταριούς Μιγιώ και Μπολερό του Μωρίς Ραβέλ.

Η  Θεοδοσία  Ντόκου γεννήθηκε στη Ρόδο. Αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών με τον Άρη Γαρουφαλή και συνέχισε τις σπουδές της στο Universität der Künste του Βερολίνου με το Lazlo  Simon, ενώ τελείωσε το Master Degree στη Νέα Υόρκη με την Οxana Yablonskaya.
Έχει κερδίσει τον “Artist International” και τον “Bradshaw and Buono” παγκόσμιο διαγωνισμό ενώ έχει βραβευτεί με το “Εvelyn Bonar” και το “Ιrene Kahn” Award.
Η Θεοδοσία εxei συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ οπως το “Progetto Martha Argerich”, “Sagra Musicale Malatestiana”, “St. Petersburg Palaces”, “Les sommets du Classique”, “Busko Zdroj Chopin Festival”  και έχει συμπράξει με πολλές ορχήστρες όπως η Berliner Camerata, Berliner Symphoniker, Amsterdam Sinfonietta, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Blutenburg Kammerphilharmonie, Manchester Camerata, YOBA Orchestra, μεταξύ άλλων.
Η Θεοδοσία από το 2009 είναι το protégé του ζωντανού θρύλου του πιάνου Martha Argerich, ενώ παράλληλα από το 2013 είναι υπό τη καθοδήγηση του διάσημου πιανίστα και μαέστρου Daniel Barenboim.

(530)