Το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 7:55 το βράδυ με πρωταγωνίστρια την μοναδική Sonya Yoncheva – Δείτε τις αίθουσες

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met:Live in HD”, μετά τη φαντασμαγορική παράσταση «ΡΟΥΣΑΛΚΑ» που μάγεψε το κοινό, παρουσιάζει σε όλες τις αίθουσες του δικτύου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα και την Κύπρο, τη μεγαλειώδη όπερα «ΛΑ ΤΡΑΒΙΑΤΑ».

Η Sonya Yoncheva ερμηνεύει μοναδικά τον απαιτητικό ρόλο της καταδικασμένης εταίρας Βιολέτας Βαλερύ, για πρώτη φορά στη σκηνή της “Met: Live in HD”. Μαζί της ο ανερχόμενος τενόρος Michael Fabiano στο ρόλο του εραστή της, Αλφρέντο. Ο Thomas Hampson ερμηνεύει έναν από τους πιο φημισμένους του ρόλους στη Met, τον Τζιόρτζιο Ζερμόν, πατέρα του Αλφρέντο. Η αφαιρετική σκηνοθεσία του Willy Decker μας καθηλώνει, ενώ η διεύθυνση ορχήστρας είναι του μαέστρου της Όπερας του Σαν Φρανσίσκο, Nicola Luisotti.

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές όπερες του Giuseppe Verdi, η οποία έκανε πρεμιέρα στη Βενετία το 1853 ως μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες κυρίως λόγω του τολμηρού και αντισυμβατικού θέματος στο οποίο αναφέρεται, δηλαδή τον έρωτα ενός γόνου καλής οικογένειας με μια εταίρα. Μια γκάμα από πασίγνωστες άριες και ντουέτα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στη «ΛΑ ΤΡΑΒΙΑΤΑ», μεταξύ αυτών τα «Libiamo”, “Sempre Libera”, “O mio rimorso” και άλλα αριστουργήματα.

Μπορείτε να απολαύσετε την όπερα «ΛΑ ΤΡΑΒΙΑΤΑ» σε ζωντανή μετάδοση από το Lincoln Center της Metropolitan Opera σε μια από τις αίθουσες προβολής της Met σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι συνεργαζόμενες αίθουσες του δικτύου του Ομίλου ANTENNA καλύπτουν γεωγραφικά όλη την επικράτεια και αποτελούν τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού σε κάθε πόλη. Το δίκτυο του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ καλωσορίζει τις 2 νέες αίθουσες που θα προβάλουν τις μοναδικές παραστάσεις της Met, το Cine «ΜΥΛΟΣ» στα Τρίκαλα και το Cine «ΦΩΣΚΟΛΟΣ» στην Ζάκυνθο.

Οι αίθουσες που θα μεταδοθεί η παράσταση «ΛΑ ΤΡΑΒΙΑΤΑ», είναι οι παρακάτω:

1. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
2. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
3. Βόλος: Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» Βόλου
4. Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
5. Πάτρα: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
6. Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
7. Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου
8. Ρέθυμνο: Σπίτι Πολιτισμού Ρεθύμνου
9. Κέρκυρα: Ιόνιος Ακαδημία
10. Σύρος: Θέατρο Απόλλων
11. Αλεξανδρούπολη: Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης
12. Αγρίνιο: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου
13. Άγιος Νικόλαος: Κινηματογράφος REX
14. Ζάκυνθος: Cine «Φώσκολος» – ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ
15. Τρίκαλα: Δημοτικός Κινηματογράφος «Cine Μύλος» – ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ
16. Λεμεσός  – Κύπρος: Θέατρο Ριάλτο
17. Λευκωσία – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas
18. Λάρνακα  – Κύπρος: Κ – CINEPLEX Cinemas
19. Πάφος – Κύπρος: Κ-CINEPLEX Cinemas

Η παράσταση θα μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 19:55.

Βασικός υποστηρικτής του προγράμματος της Μet, από την πρώτη σεζόν του στην Ελλάδα, είναι ο ΌΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Επίσης, οι προβολές της Met Opera στην Ελλάδα υποστηρίζονται από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων επισκεφθείτε το http://www.metingreece.com/

(17)