με τη χορωδία της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων του Ψυρρή.

Η χορωδία ΔΕΗ­ΔΕΔΔΗΕ, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων του Ψυρρή, θα συμμετάσχει σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον «άγιο των νεοελληνικών γραμμάτων» Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 5 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Ψυρρή, η χορωδία, με την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Κωστή Κωνσταντάρα, θα ερμηνεύσει κομμάτια από το πλούσιο ρεπερτόριό της σε μία τοποθεσία που καθόλου τυχαία δεν είναι.

Στον περίβολο του Ναού, μέχρι σήμερα διασώζεται το κελί του Παπαδιαμάντη, όπου έζησε την τελευταία δεκαετία της ζωής του, λίγο πριν μεταβεί (το 1908) και πάλι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σκιάθο. Εκεί, είχε φιλοξενηθεί από τον παιδικό του φίλο, μοναχό Νήφωνα, και εκεί ήταν όπου και έγραψε το μεγαλύτερο μέρος της «Φόνισσας».

Μια εκδήλωση, λοιπόν, προς τιμήν του, ουσιαστικά, στην «εστία» του …

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου της Αθήνας, με τη στήριξη του ΟΠΑΝΔΑ και της Α’ Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αθηνών «Παναθήναια».

Η υποστήριξη των Τεχνών και του Πολιτισμού γενικότερα αποτελεί πάγια πολιτική της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΔΕΗ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

image002

(7)