Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ -μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα-, η Χορωδία της πλούσιας δραστηριότητας και των μεγάλων επιτυχιών, φέτος, κλείνει 31 χρόνια χορωδιακής -και όχι μόνο- παρουσίας στην Τρίπολη, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό!

Η Χορωδιακή χρονιά 2016-17, για το “μη κερδοσκοπικό” καλλιτεχνικό σωματείο της Τρίπολης, άνοιξε με τους πιο καλούς οιωνούς… για πρωτογενή δουλειά σε βάθος… με αποδέκτες τους δημότες μας… Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί ωραίες Συναυλίες εντός κι εκτός Τρίπολης, ταξίδια, κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και μετακλήσεις ξένων χορωδιών και καλλιτεχνών, Κοντσέρτα…

Όσο και αν φανεί παράξενο, η Χ.Τ., σήμερα, κινείται και εργάζεται στα πλαίσια ενός μικρού “Οργανισμού”, επιτελικά και καλλιτεχνικά, απαρτιζόμενη από ανθρώπους, γνώστες του αντικειμένου, αφού είναι αυτοί που στέριωσαν το μεταπολεμικό χορωδιακό τραγούδι στην πόλη μας, ίδρυσαν τις χορωδίες μας, διαδραμάτισαν -και διαδραματίζουν- βασικό ρόλο στο ελληνικό χορωδιακό γίγνεσθαι… εργαζόμενοι και προσφέροντας, πάντα, ανιδιοτελώς!

Με την ευκαιρία της απαρχής της φετινής 31ης χρονιάς από την ίδρυσή της, η Χ.Τ. προβαίνει στη συμπλήρωση των Τμημάτων της:
1.Προ-Παιδική Χορωδία “τα Σκαθάρια” -δύο τμήματα προσχολικής ηλικίας μέχρι και Β’ τάξη Δημοτικού,
2.Παιδική Χορωδία “τα Σπουργίτια” -από Γ’ έως και ΣΤ’ Δημοτικού,
3.Νεανική Γυναικεία Χορωδία “La Vita”,
4.Μικτή Xορωδία και
5.Εκκλησιαστική “Ευρωπαϊκή” χορωδία.

Και για να διευκρινίζουμε, όχι, δεν αναζητούμε σολίστες: παιδιά, άντρες και γυναίκες θέλουμε με σωστή φωνή. Η ακρόαση και οι εγγραφές πραγματοποιούνται στην οδό Εθνικής Αντίστασης 43 (παλαιό Δημαρχείο, 2ος όροφος), το βράδυ, κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο (για τα παιδιά από το πρωί). Τηλ. 2710227377 και 6977719001. Οι πρόβες πραγματοποιούνται στα γραφεία της Χ.Τ. που είναι στο κέντρο της πόλης, στον άνω όροφο του νεοκλασικού παλιού Δημαρχείου…

Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Σωματείου είναι ο Δ/ντής ΔΕΗ, Γιάννης Σάσσαλος· από ‘κει και πέρα, την όλη προσπάθεια στελεχώνουν οι δάσκαλοι, Ανεζίνη Λυμπέρη-Λουκά (Υποδ/ντρια του 4ου Δημ. Σχολ. και Αντ/δρος της Χ.Τ.), ο Δήμος Μπόζνος (Ταμίας) και ο Ν. Γαργαλιώνης. Παράλληλα, αρωγοί, με υπεύθυνα καθήκοντα, είναι: ο γιατρός Κ. Μπεντεβής, ο Δημ. Κακλαμάνος (έμπορος καυσίμων), η κοινωνιολόγος Έλενα Σιακωτού, ο επιμελητής του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου Χρ. Μπίτας και ο Τάσος Ασημακόπουλος (Δικαστικός επιμελητής).
Εκπρόσωπος της Χ.Τ. στην Αθήνα ο πρώην Πρόεδρος της Χ.Τ., Κώστας Νάτσης.

Μαέστροι της Χ.Τ. είναι οι Καθηγητές Μουσικής: Μιχ. Γαργαλιώνης, Ελ. Αλεξοπούλου και Διονύσης Καραφωτιάς. Πρόκειται για ΕΘΕΛΟΝΤΈΣ που, όμως, δουλεύουνε με επαγγελματική ευσυνειδησία γνωρίζοντας το αντικείμενο της διεύθυνση χορωδίας ενώ, διαρκώς, επιμορφώνονται παρακολουθώντας σεμινάρια…
Το έργο τών, παραπάνω, Μαέστρων συνοδεύουν, ανάλογα με τις περιπτώσεις, οι εξαιρετικοί Πιανίστες: Μάτα Κοτσιώνη (Καθηγήτρια Μουσικής), Τάκης Αλουπογιάννης (Δικηγόρος – Διπλωματούχος Πιάνου) και Βασίλης Γεωργακόπουλος.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ αποτελεί μία εστία κουλτούρας για μικρούς και μεγάλους.
Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ είναι μία διέξοδος για ψυχαγωγία και εκτόνωση στους δύσκολους καιρούς, που, περνάμε…

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Από το Δ.Σ. της
ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

(10)