Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου γιορτάζει τα 15 χρόνια παρουσίας του και επιστρέφει ανανεωμένο με ένα πρόγραμμα όπως αρμόζει στην παράδοση του νησιού.

15-xronia-festibal-thriskeutikis-mousikis-patmou.w_l

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, εορτάζοντας τα 15 χρόνια παρουσίας του, έρχεται ανανεωμένο να αναδείξει μουσικές θεσπέσιες, όπως ακριβώς αρμόζει στην παράδοση του νησιού που φιλοξενεί το Σπήλαιο όπου ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψή του.

Ο πολιτισμός, η υψηλή τέχνη και η πνευματικότητα, βρίσκουν στην Πάτμο το ιδανικό σημείο συνάντησης, σε έναν ιερό χώρο που ανακηρύχτηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO

upl57bafea91faf8

Το 15ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον μαέστρο Άλκη Μπαλτά, και διοργανωτή το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου, θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 27 Αυγούστου έως την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στον Ιερό Χώρο της Αποκάλυψης, με ελεύθερη είσοδο.

upl57bafec55bed4

upl57baff0b24c61

Το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει 5 μουσικές βραδιές με έργα της ελληνικής και διεθνούς θρησκευτικής μουσικής δημιουργίας, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια της ξενιτειάς και της προσφυγιάς. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί μία μουσικο-θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τρεις εξαιρετικές χορωδίες, δύο από την Ελλάδα και μία από την Αρμενία, η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου, με μαέστρο τον Άλκη Μπαλτά, κορυφαίοι ερμηνευτές Βυζαντινής Μουσικής, μονωδοί, σύνολο λαϊκών οργάνων, και διακεκριμένοι μουσικοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές.

Πηγή: www.thetoc.gr

(30)