Η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας, η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία, η Φιλοσοφική Εταιρεία της Κύπρου και άλλες Επιστημονικές Ενώσεις, Εταιρείες σας ανακοινώνει το πρόγραμμα των ειδικών συνεδριών και των πολιτιστικών δρώμενων του Παγκοσμίου Συνεδρίου.

Κυριακή 10/7 20:30 μ.μ.

Επίσκεψη των συμμετεχόντων στο συνέδρων στο Μέγαρο plus στις καλλιτεχνικές εκθέσεις

1. Υπερασπίζοντας τον Αριστοτέλη
2. Αρχαίες ικέτιδες – Σύγχρονοι πρόσφυγες, Θεατρική μουσική παράσταση “ Άγγελος σοφίας”.

Δευτέρα 11/7 19:00-21:00μ.μ.

Ειδική συνεδρίαση στη Πνύκα. Ομιλητής Γεώργιος Κατρούγκαλος, ( Ελλάδα) Υπουργός Εργασίας, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών: “Ο Αριστοτέλης και η σημερινή Ευρώπη”

Κωνσταντίνος Σάντης (Ηνωμένο Βασίλειο): Η Αριστοτελική θεωρία περί Αρετής και ιδιαιτερότητες στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης.

Τετάρτη 13/7 19:00-21:00 μ.μ.

Θεατρική Παράσταση – θέατρο Aula εντός της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Έργο με τίτλο “Αριστοτέλης”.

Συγγραφέας και ερμηνευτής: Θεοδόσης Πελεγρίνης, Υφυπουργός Παιδείας και Πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πέμπτη 14/7 18:00-20:00 μ.μ.

Ειδική συνεδρίαση στο Λύκειον του Αριστοτέλη. Ομιλίες από τους προέδρους των Φιλοσοφικών Εταιριών που οργανώνουν το συνέδριο.

Gerhard Seel (Ελβετία): “Γιατί Δημοκρατία; Η Απάντηση του Αριστοτέλη σε αντίθεση με τη σύγχρονη άποψη”.

Παρασκευή 15/7 18:00μ.μ.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ: H ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Η λήξη των εργασιών του Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας για τη Φιλοσοφία του Αριστοτέλη θα γίνει στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών(Aula) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πανεπιστημιούπολη την 15 Ιουλίου 2016 και στη συνέχεια στον εξωτερικό περίβολο της Σχολής.
Εκεί θα γίνει η μεγάλη γιορτή των Σταγίρων και της Χαλκιδικής, με χορευτικά συγκροτήματα (το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιερισσού « Ο Κλειγένης» και το χορευτικό «Μικτό Χαλκιδικής– Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου» και το μουσικό συγκρότημα « Ιχνηλάτες της παράδοσης), και με δεξίωση για τους Συνέδρους από το Δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη με εκλεκτά εδέσματα Αγιορείτικης μαγειρικής από τον Ιερομόναχο Ιωάσαφ.

Πηγή: www.zougla.gr

(5)