Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Μοναδικού ενδιαφέροντος οι συναυλίες που θα λάβουν χώρα στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41, Αθήνα, τηλ. 210 3634000) την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 20:30
και
στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, στη Θεσσαλονίκη (Ν. Πλαστήρα 47, Χαριλάου, τηλ. 2310 320560) την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στις 20:30.
Και στις δύο συναυλίες η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το Mediant Collective γεννήθηκε από μια μοναδική και σπάνια συνεργασία μεταξύ της τραγουδίστριας / ομποΐστας Elif Çakmut, του Έλληνα λαουτίστα Βασίλη Κώστα, του Roni Eytan (φυσαρμόνικα) και του κιθαρίστα Gilad Barakan. Και οι τέσσερις έχουν ήδη γράψει ιστορία παίζοντας με μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικούς και κερδίζοντας βραβεία και παγκόσμια αναγνώριση – ο Βασίλης πρόσφατα συνεργάστηκε με τον Πετρολούκα Χαλκιά και περιόδευσε στις ΗΠΑ με την Αρετή Κετιμέ, ενώ έγινε δεκτός στο Global Jazz Institute του Danilo Pérez με πλήρη υποτροφία. Η Elif έγινε δεκτή στο διάσημο Ωδείο της Κωνσταντινούπολης στην ηλικία των δέκα ετών και αποφοίτησε με άριστα. Έχει τραγουδήσει με τους David Liebmanm, Terence Blanchard, Guinga και Dream Theater. Τον Μάρτιο του 2014, ο Roni Eytan προσκλήθηκε στην περιοδεία του Danilo Perez και από τότε παίζει με το κουρατέτο του. Ο Gilad κέρδισε το διαγωνισμό Stanley Clarke (2η θέση), το βραβείο ‘εξαιρετικού ερμηνευτή’ του Musicians Institute και πρόσφατα του ανατέθηκε να γράψει ένα ορχηστρικό έργο για το σύνολο Alea III.
Το σύνολο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών των τεσσάρων μουσικών στο Ινστιτούτο Μουσικής της Μεσογείου στο Berklee College of Music, όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Οι τέσσερις, που βρέθηκαν στη Βοστώνη προερχόμενοι από την Τουρκία, την Ελλάδα και το Ισραήλ, έχουν ως στόχο να φέρουν κοντά τους πολιτισμούς που τους γαλούχησαν μαζί με φρέσκιες ιδέες στη σύγχρονη μουσική. Η ομάδα έχει δημιουργήσει πρωτότυπη μουσική της Μεσογείου / Μέσης Ανατολής συνδυασμένη με μουσική δωματίου, τζαζ και ποπ, δημιουργώντας παράλληλα περιπετειώδεις ήχους και χρώματα.

Πριν την κάθε συναυλία, όλοι οι σπουδαστές μουσικής που ενδιαφέρονται για σπουδές στο Berklee θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα μέλη του Mediant Collective, να λάβουν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ζωή στη Βοστώνη και στο Berklee, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για τις μελλοντικές τους σπουδές.

image002

(17)