Δύο ξεχωριστές συναυλίες θα δώσει η Συμφωνική Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη,
απόψε Δευτέρα 6 και την Παρασκευή 10 Ιουνίου αντίστοιχα, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας και στο
Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στον Αγ. Ι. Ρέντη.

Στις συγκεκριμένες συναυλίες θα συμπράξουν με την ορχήστρα, σολίστ διεθνούς εμβέλειας, όπως οι: Στέλιος & Γιώργος Γκόλγκαρης, Βασίλης Μαστοράκης, Αντώνης Μυτακίδης στην κιθάρα
και Γιάννης Λαμπράκης στο μπουζούκι, ερμηνεύοντας έργα Μίκη Θεοδωράκη και ξένων συνθετών σε ενορχηστρώσεις των διακεκριμένων Ελλήνων μουσικών Κώστα Γανωσέλη και Γιάννη Σαμπροβαλάκη. Στο τραγούδι θα είναι ο Βασίλης Χαραλάμπους, ενώ την Χορωδία του Ωδείου θα διευθύνει ο Θανάσης Μιχαλόπουλος.
Ξεχωριστή τιμή αποτελεί η συμμετοχή του κορυφαίου λαϊκού τραγουδιστή Λάκη Χαλκιά, στη συναυλία στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στις 10 Ιουνίου.
Την Διεύθυνση και Καλλιτεχνική επιμέλεια της Συμφωνικής Ορχήστρας έχει ο μουσικολόγος, μαέστρος, πιανίστας και συνθέτης Δημήτρης Καραβέλης.
Η Ορχήστρα ιδρύθηκε το 2012 υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καραβέλη με την αμέριστη αρωγή των Διευθυντών του Δημοτικού ωδείου,
Στέλιου Γκόλγκαρη και Βασίλη Μαστοράκη καθώς και της Διοίκησης του Δήμου
και στην διάρκεια των τεσσάρων περίπου ετών ύπαρξής της, έχει εμφανιστεί σε συναυλιακούς χώρους της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιάς καθώς και στην τηλεόραση.
Η Συμφωνική Ορχήστρα Δωματίου του ΔΩ.ΝΙ.ΡΕ. αποτελείται από μέλη ηλικίας 10 έως 50 ετών και ο πυρήνας της είναι οι μαθητές των σχολών εγχόρδων και πνευστών του Δημοτικού Ωδείου.
Την ορχήστρα υποστηρίζουν οι σολίστες-καθηγητές του Δ.Ωδείου των αντίστοιχων σχολών. Στόχος της είναι να καλλιεργήσει την κλασική μουσική παιδεία των μαθητών και να αποτελέσει κίνητρο συμμετοχής ακόμη και για παιδιά που δεν έχουν ασχοληθεί  στο παρελθόν με τη μουσική.

(12)