Πλησιάζουν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής (21 Ιουνίου 2016), που σιγά -σιγά εορτάζονται από ολοένα περισσότερους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με τη μουσική. Έτσι πολλές εκδηλώσεις γίνονται είτε μεμονωμένα είτε οργανωμένα κάτω από συλλογικούς φορείς, Δήμους, Περιφέρειες, Σχολεία, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Χορωδίες και σολίστες ή συγκροτήματα μουσικής κάθε είδους (559 σχήματα, ορχήστρες κ.α. το 2015).

Πολλές Χορωδίες Μέλη της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών έχουν στο παρελθόν λάβει μέρος σε αντίστοιχες εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (ΕΓΜ), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Αττική (περίπου 40 σημεία εκδηλώσεων και 120 εκδηλώσεις), οι διοργανωτές επιχειρούν κάτι λίγο διαφορετικό.

Φέτος στην Αθήνα και στο Πεδίον του Άρεως ειδικότερα, αναμένεται να γίνει μια νέα πιλοτική πρωτοβουλία, που στοχεύει να φέρει τη μουσική ακόμη πιο κοντά στους πολίτες του κέντρου: το Μουσικό Χωριό.

Για αυτό το λόγο απευθύνθηκε στη Στέγη Ελληνικών Χορωδιών ο Φορέας που έχει την ευθύνη για την Εθνική διοργάνωση των εκδηλώσεων σχετικά με την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (η ΑΜΚΕ Μ.E.S.O.), που εκπροσωπείται από τον κ. Γιώργο Περότ (Georges Perot) και ζητάει να ενημερώσουμε σχετικά τα Μέλη μας.

Όσοι θέλετε να ενταχθείτε σε κάποια εκδήλωση που θα γίνει στο Μουσικό Χωριό από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου, μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Perot και στο email : grp@europeanmusicday.gr
Ενημερώστε μόνο τους διοργανωτές ότι πληροφορηθήκατε για τη διοργάνωση αυτή από τη Στέγη Ελληνικών Χορωδιών, και αυτό, έως την Τρίτη 07/06 το αργότερο.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής είναι γιορτή όλων μας και αξίζει να της δώσουμε την αγάπη μας και τη σημασία που της αρμόζει.

Αυτό ακριβώς κάνουμε, κοινοποιώντας σας υλικό που μας απέστειλε ο κ. Perot.

Συνημμένα μπορείτε να δείτε την πλούσια δράση και το πλήθος των εκδηλώσεων που έγιναν το 2015 σε όλη την Ελλάδα.

Με τιμή για το Δ.Σ. της Στέγης
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Θωμάς Λουζιώτης Γιώργος Γεωργόπουλος

3.EMD Greece – Review 2015 (e-version)

4.EMD Greek Event Programme 2015 – Official

(39)