Η Art-Athina γιορτάζει φέτος την 21η διοργάνωσή της. Το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα θα ανοίξει τις πύλες του στο TaeKwonDo (Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου), την Πέμπτη 26 Μαΐου, και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 27 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου.

Σήμερα αποτελεί μια από τις παλαιότερες διεθνείς συλλογικές διοργανώσεις, η οποία έχει καταφέρει να παγιωθεί στη συνείδηση του κοινού, φιλότεχνου και μη. Η 21η διοργάνωση συντελείται σε μια περίοδο σημαντικών εικαστικών εξελίξεων στη χώρα μας και αποτελεί προπομπό μια νέας εποχής για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) που θεσμοθέτησε τη διοργάνωση το 1993 και η εταιρεία EuroΜare, που διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά την έκθεση, έχουν προετοιμάσει μια διοργάνωση που τιμά την ιστορία του θεσμού.

Το ουσιαστικό στίγμα της Art-Athina δίνουν όπως πάντα οι ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης, που αποτελούν τον πυρήνα της έκθεσης. 49 γκαλερί από 13 χώρες προβάλλουν μια σφαιρική εικόνα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας διεθνώς.

Πατήστε εδώ για τον αναλυτικό κατάλογο από τις γκαλερί που συμμετέχουν στην Art-Athina 2016

ΦΟΡΕΙΣ
AICA ΕΛΛΑΣ Διεθνής Ένωση Κριτικών Τέχνης – Ελληνικό Τμήμα, Δήμος Θεσσαλονίκης – Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού, Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, Κέντρο Πολιτισμού Έρευνας & Τεκμηρίωσης Τράπεζας της Ελλάδος, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, Μουσείο Ελληνικής Χαρακτικής, Μουσείο Κώστα Τσόκλη, Φεστιβάλ Αισχύλεια – Ελευσις 2021.

Για την 21η Art-Athina έχει σχεδιαστεί ένα ξεχωριστό VIP πρόγραμμα με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο της τέχνης διεθνώς, συλλεκτών και φιλότεχνων.

Σημαντικές παράλληλες εκθέσεις, αφιερώματα, ομιλίες και εκπαιδευτικές δράσεις συνθέτουν ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα που στοιχειοθετεί με δυναμισμό την εικαστική αποτύπωση της εποχής. Κάποιες από αυτές είναι:

TALKS @ Art-Athina 2016
Διεθνούς φήμης θεωρητικοί τέχνης, επιμελητές και εικαστικοί θα πραγματοποιήσουν ομιλίες στο πλαίσιο της 21ης Art-Athina. Τo πλήρες πρόγραμμα βρίσκεται συνημμένο πίσω.

FILMS @ Art-Athina 2016
Η Art-Athina παρουσιάζει ένα τριήμερο πρόγραμμα με προβολή ταινιών μικρού μήκους, γιατί πιστεύει στη δυναμική τους ως μέσο εμπλουτισμού, ενός νέου πνεύματος σε μια καθιερωμένη εκδήλωση: Η δράση Films@Art–Athina 2016 δίνει την δυνατότητα σε καλλιτέχνες βίντεο και πειραματικούς σκηνοθέτες να προβάλλουν το συναρπαστικό κόσμο των κινούμενων εικόνων και να συνομιλήσουν με το κοινό. Είναι ένα φόρουμ διαλόγου και καλλιτεχνικής ανταλλαγής.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ THE TOC
«Μπορεί η Αθήνα να γίνει Βερολίνο του Νότου;»
Συνεργασία Art-Athina & The Toc

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
κ. Μάνος Στεφανίδης, Ιστορικός Τέχνης, Λέκτορας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
κ.Αρσέν Καλφαγιάν, Kalfayan Galleries
Εκπρόσωπος Πολιτιστικού φορέα / Συλλέκτης
κ. Άγγελος Παπαδημητρίου, Εικαστικός
κ.Ηλιοδώρα Μαργέλλου, Εικαστικός

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και του Δήμου Αθηναίων.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

(5)