Πραγματοποιείται αύριο το βράδυ, η πρώτη από τις δύο μεγάλες Πασχαλινές συναυλίες, που ετοιμάζει η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ, με το γενικό τίτλο: ‘’ΩΔΕΣ ΚΑΙ ΙΚΕΣΙΑ’’ και η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ, με τη συμμετοχή της ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ [Διεύθυνση: Μο Σταύρος Σολωμός], της ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ [Διεύθυνση: Αρχιμουσικός, Γιώργος Μπουρδόπουλος] και της ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ [Διεύθυνση: Ελένη Παπαδοπούλου- Αραβαντινού.
Στη συναυλία θα ερμηνευτεί για πρώτη φορά στην Πάτρα, το ‘’Πνευματικό εμβατήριο’’ του Άγγελου Σικελιανού, σε μουσική, Μίκη Θεοδωράκη, και σε επεξεργασία για Φιλαρμονική Ορχήστρα, σολίστ και Μικτή Χορωδία του Βασίλη Τενίδη. Τα σολιστικά μέρη θα ερμηνεύσει ο διακεκριμένος βαρύτονος, Αρκάδιος Ρακόπουλος.
Εκτός των άλλων επίκαιρων Ύμνων και θρησκευτικών έργων, θα ερμηνευτούν, η λειτουργία του Βέλγου συνθέτη, Andre Waignein: ‘’ Missa Tornacum’’, αλλά και το έργο του σύγχρονου Έλληνα συνθέτη και Ακαδημαϊκού, Θεόδωρου Αντωνίου: ‘’Οράσεις όψονται’’ [προφητεία Ιωήλ]. Στο ρόλο του αναγνώστη, ο καταξιωμένος Πατρινός λογοτέχνης- φιλόλογος, Κώστας Λογαράς.
Στη συναυλία θα μετάσχει ακόμα, η διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο, Ειρήνη Καράγιαννη, την οποία θα συνοδεύσει στο πιάνο, η Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Οργανισμού, Έφη Καββαδία- Ζέρβα.
Η προπώληση των εισιτηρίων [γενική είσοδος € 10.-, φοιτητές- μαθητές, άνεργοι, μέλη του Οργανισμού € 7.-] για τη μεγάλη αυτή συναυλία, θα γίνεται μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, από τα καταστήματα ‘’Discover your Way’’ και οπτικά ‘’Καραμούζη’’, αλλά και από τα γραφεία του Οργανισμού και θα είναι ανάριθμα. Εισιτήρια θα διατίθενται και στο Συνεδριακό Κέντρο πριν από τη συναυλία.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ και θα μεταδοθεί απ’ ευθείας ραδιοφωνικά, από την ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ. ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ θα είναι η εταιρεία CARNA και το IONIAN CHANNEL. Χορηγοί: ELITE- Πατραϊκή Χαρτοποιία, MIELE- Μιχαηλίδης, Κατάστημα ‘’Mπιζζζ!’’ και Εστιατόριο ‘’Αλάμπρα’’. Χορηγοί επικοινωνίας: οι εφημερίδες ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΧΑΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ, ο τηλεοπτικός σταθμός LEPANTO T/V, οι ιστότοποι ΤΗΕ BEST, TEMPO 24, PATRAS EVENTS, JUNIORS CLUB και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑΝΤ1 RADIO PATRAS.
Πληροφορίες, στη Γραμματεία του Οργανισμού, Κορίνθου 280- Γούναρη, τηλ. 2610 222.248 και 2610 279.679, καθημερινά πρωί και απόγευμα. www.polyphonikipatras.gr

(28)