Η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών διοργανώνει εκδήλωση για την «Παρουσίαση έργων & νικητών του 2ου Διαγωνισμού Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30, στο Θέατρο του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης (Παπαφλέσσα 15 & Λουκή Ακρίτα, Φιλοθέη). Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Κατερίνας Πετρίτση – Μουράντ του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Στην εκδήλωση θα βραβευθούν οι νικητές και θα παρουσιαστούν από Χορωδίες τα 10 πρώτα έργα σύμφωνα με τη βαθμολογία τους στο 2ο Διαγωνισμό Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου για όλων των ειδών τις χορωδίες a cappella ή με συνοδεία πιάνου, που διοργάνωσε η Στέγη Ελληνικών Χορωδιών.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 26 Έλληνες Συνθέτες με μόνο ένα πρωτοεμφανιζόμενο χορωδιακό έργο. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν ο εμπλουτισμός του ρεπερτορίου των Ελληνικών Χορωδιών με νέα αξιόλογα έργα Ελλήνων συνθετών.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν έγκριτοι συνθέτες, μουσικοί και Διευθυντές Χορωδιών.

Τα έργα θα ερμηνεύσουν τα ακόλουθα χορωδιακά σχήματα :

  • Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο OPUS FEMINA και η Παιδική Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κορινθίων, Διεύθυνση: Φάλια Παπαγιαννοπούλου.
  • Χορωδία Ambitus Λεοντείου Λυκείου Ν. Σμύρνης, Διεύθυνση: Κατερίνα Βασιλικού.
  • Φωνητικό Σύνολο Voice Box, Διεύθυνση: Μαργαρίτα Παπαδημητρίου.
  • Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο, Διεύθυνση: Δημήτρης Καραβέλης.
  • Χορωδία “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ”, Διεύθυνση: Θωμάς Λουζιώτης.
  • Μικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, Διεύθυνση: Σταύρος Μπερής.

Καλούμε όλους τους λάτρεις του χορωδιακού τραγουδιού να παρευρεθούν και να απολαύσουν μία βραδιά με νέα χορωδιακά έργα και να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς των έργων αυτών.

Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώνεται μία ακόμα δράση της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών στα πλαίσια του καταστατικού της σκοπού για την αναβάθμιση του χορωδιακού τραγουδιού στη χώρα μας, την υποστήριξη των Ελληνικών χορωδιών και την ανάπτυξη της χορωδιακής τέχνης και δημιουργίας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Επί πλέον πληροφορίες: www.stegi-chorus.gr, info@stegi-chorus.gr
Πρόεδρος Δ.Σ. – Θωμάς Λουζιώτης: 6945-159679
Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. – Γιώργος Γεωργόπουλος: 6936-773337, 6983-520011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

(38)